Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ - ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΟΥΖΕΛ

Πανικός προκλήθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Πότσνταμ στη Γερμανία το απόγευμα της Παρασκευής (1/12) λόγω ύποπτου αντι...

Γερμανία: Συναγερμός σε χριστουγεννιάτικη αγορά - Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε καρουζέλ






Πανικός προκλήθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Πότσνταμ στη Γερμανία το απόγευμα της Παρασκευής (1/12) λόγω ύποπτου αντικειμένου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, που έσπευσαν να εκκενώσουν το χώρο.




Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά, ενώ λίγο μετά έγινε γνωστό ότι οι προχώρησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

«Οι υποψίες που είχαμε σχετικά με έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό επιβεβαιώθηκαν» επισημαίνεται στο μήνυμα της αστυνομίας στο Twitter.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες κλήθηκαν αφού ένα ύποπτο δέμα παραδόθηκε σε ένα φαρμακείο.

Η εφημερίδα Potsdamer Neueste Nachrichten έγραψε ότι το φαρμακείο ειδοποίησε την αστυνομία αφού παρέλαβε ένα δέμα μεγέθους 40 εκ. επί 50 εκ. που περιείχε ύποπτα καλώδια, πιθανόν καρφιά και ένα μηχανισμό.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε μπροστά από το φαρμακείο, ενώ η τοπική εφημερίδα Märkische Allgemeine, επικαλούμενη μια εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, έγραψε ότι το ύποπτο δέμα περιείχε ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο άνοιξε ένας υπάλληλος του φαρμακείου.

Συγκεκριμένα το κουτί περιείχε «καρφιά και κάποιου είδους σκόνη», όπως διευκρίνισε λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης Καρλ Χάινς Σχρέτερ στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tvΑστυνομικοί που αναπτύχθηκαν στην περιοχή συνέστηναν προς τους κατοίκους των κτηρίων της περιοχής να μην βγουν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η αστυνομία κλήθηκε στις 15:30 τοπική ώρα.

Τρεις ώρες αργότερα οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ακούστηκε ένας δυνατός κρότος, πιθανόν από την ελεγχόμενη έκρηξη.