Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ» ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ - ΣΟΦΙΑ

Ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους βουλευτές του κόμματός του να επιδίδονται στο αγαπημέν...

«Παραλήρημα» Τούρκου βουλευτή του Ερντογάν: Ας κάνουμε τζαμί την Αγια - Σοφιά





Ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους βουλευτές του κόμματός του να επιδίδονται στο αγαπημένο τους «σπορ», τους ψευτοτσαμπουκάδες, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Τούρκος πρόεδρος μεταβαίνει στη Θράκη και ζητούν, για ακόμη μία φορά, να μετατραπεί η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στης Κωνσταντινούπολη σε τζαμί!




Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Σαμίλ Ταγιάρ, να δείξει πόσο αμετροεπής και ανιστόρητος είναι: Σε μήνυμά του στο twitter, o Ταγιάρ επέμεινα στα περί «αναθεώρησης» της Συνθήκης της Λωζάνης, που ζήτησε – ατυχώς – ο αρχηγός του κόμματός του, και για την οποία εισέπραξε τόσο από τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον ένα μεγαλοπρεπές «όχι».

Μάλιστα, ο Τούρκος βουλευτής δεν δίστασε να γράψει στα… παλαιότερα των υποδημάτων του τις διεθνείς συνθήκες και να εγείρει ζήτημα θρησκευτικών ελευθεριών.


Έγραψε ο Ταγιάρ στο twitter: «Ας αρχίσουμε κι εμείς να ανοίγουμε την Αγία Σοφία τις Παρασκευές για προσευχή. Και άσε τους να παίζουν μετά την Τrumpέτα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες ακολουθούν αυτή τη βρώμικη κι επικίνδυνη τακτική. Ιδίως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το καθεστώς Ερντογάν επιμένει με τρόπο εμφατικό αλλά και άκρως προκλητικό να επιθυμεί να διαδραματίζει ρόλο «γενικού δερβέναγα» τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, θέλοντας να έχει τον τελικό λόγο σε όλα, ακόμη και στο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών.

newsbomb.gr