Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΤΗ ΣΥΡΙΑ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε την Πέμπτη δημοσιεύματα που ανέφεραν αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών Su-25 από αμερικανικά F-22 πάν...





Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε την Πέμπτη δημοσιεύματα που ανέφεραν αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών Su-25 από αμερικανικά F-22 πάνω από τη Συρία.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Washington Examiner το περιστατικό συνέβη στον συριακό εναέριο χώρο ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.




«Δύο F-22 πλησίασαν πολύ κοντά σε δύο ρωσικά τζετ και για αυτό κάναμε χρήση των καναλιών αποσυμφόρησης», δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης (CENTCOM) την Πέμπτη στο ρωσικό Sputnik. «Δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο, συμβαίνει ενίοτε και αρκετές φορές σε μια ημέρα».

Άλλος Αμερικανός αξιωματούχος νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι τα F-22 έριξαν προειδοποιητικά φωτοβολίδες για να διώξουν τα ρωσικά Su-25 από τον εναέριο χώρο ανατολικά του Ευφράτη, κάτι που διαψεύστηκε από τους Ρώσους.

Οι Ρώσοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι τα αμερικανικά μαχητικά αποπειράθηκαν να παρέμβουν σε ρωσική αεροπορική αποστολή που παρείχε αεροπορική κάλυψη σε φάλαγγα που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια.

Ότι τα αμερικανικά μαχητικά έριξαν προειδοποιητικά προς τα ρωσικά μεταδόθηκε ως είδηση και από το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, τα F-22 έριξαν προειδοποιητικές φωτοβολίδες.

Η Συρία έχει διαχωριστεί σε δύο επιχειρησιακές ζώνες. Δυτικά του Ευφράτη επιχειρούν οι Ρώσοι υποστηρίζοντας τον συριακό στρατό και ανατολικά του Ευφράτη ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που υποστηρίζει τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Δηλαδή ο Ευφράτης έχει καταστεί «σύνορο».

tribune