Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ «ΡΑΜΠΟ» ΤΟΥ ΣΔΟΕ!

Χριστουγεννιάτικη… «έξοδο» στον Βόλο είχαν υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια της Υπη...






Χριστουγεννιάτικη… «έξοδο» στον Βόλο είχαν υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια της Υπηρεσίας προχώρησαν το περασμένο Σάββατο σε φορολογικούς ελέγχους.




Προπαραμονή Χριστουγέννων, πρωινές ώρες, οι υπάλληλοι μοίρασαν πρόστιμα συνολικού ποσού 1.500 ευρώ. Η αποδοχή των προστίμων γιορτινές μέρες συνοδεύτηκε από διάχυτη δυσαρέσκεια, αλλά και απογοήτευση και απελπισία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακόμη και… λιποθυμικά επεισόδια και ελεγκτές να καλούν τελικά σε βοήθεια το ΕΚΑΒ.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν καταστήματα κατά κύριο λόγο υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κλιμάκια ελεγκτών «τίμησαν» ανά… ζεύγη καφέ, μπαρ, εστιατόρια, καθώς και κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια, όπου διενεργήθηκαν εξονυχιστικοί έλεγχοι στα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων, για την έκδοση αποδείξεων με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις κατά των ελεγκτών ή -το χειρότερο- επεισόδια. Οι έλεγχοι όμως, έγιναν κάτω από κλίμα διάχυτης δυσαρέσκειας, κατήφειας και απογοήτευσης. Μάλιστα, σε μία περίπτωση επαγγελματίας αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να υπάρξει πανικός και αναστάτωση. Οι ελεγκτές βρέθηκαν τελικά να τηλεφωνούν στο ΕΚΑΒ για βοήθεια…

Άλλοτε ως πελάτες, άλλοτε με αιφνιδιαστικές επισκέψεις ή ελέγχους στους επισκέπτες των καταστημάτων, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας έλεγξαν πάνω από δέκα καταστήματα και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν παραβάσεις σε τουλάχιστον τέσσερα από αυτά.




Τρία καφέ και ένα κομμωτήριο κλήθηκαν τελικά να πληρώσουν τη… λυπητερή, με συνολικό ποσό προστίμων ύψους 1.500 ευρώ για μη έκδοση συνολικά 20 αποδείξεων. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν επιβλήθηκε το μέτρο αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς η παραβατικότητα που εντοπίστηκε δεν ήταν μεγάλη.

Οι φορολογικοί έλεγχοι το επόμενο διάστημα, ενόψει της Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται να ενταθούν σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το μικρότερο ποσό προστίμου για μη έκδοση αποδείξεων είναι ύψους 250 ευρώ, ενώ ανάλογα με το πλήθος των παραβάσεων και το ΦΠΑ που έχει αποκρυφτεί, το ύψος των προστίμων ποικίλει. Σε υπότροπους επιβάλλεται ακόμη και αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα συνεχίσει να προβαίνει σε φορολογικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών και ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και το Πήλιο.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών για το επόμενο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες έχει μπει η Αράχοβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα και μεταξύ άλλων το βουνό των Κενταύρων.

Οι έλεγχοι στοχεύουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Διεξάγονται όμως, σε περίοδο εορτών, περίοδο που τα καταστήματα χρειάζονται για να δουλέψουν, να πάρουν μία ανάσα και να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ



Read more http://www.onlarissa.gr/2017/12/28/volos-lipothymise-otan-bikan-gia-elegcho-elegktes-tou-sdoe/