Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

Καιρός για όλα τα... γούστα θα επικρατήσει στην χώρα από το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου σύμφωνα με την πρό...

Ο καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά - Αναλυτική πρόγνωση





Καιρός για όλα τα... γούστα θα επικρατήσει στην χώρα από το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Το Σάββατο (30/12) αναμένονται βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές με τον καιρό να βελτιώνεται από το απόγευμα και μετά.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο από τα δυτικά.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι αίθριος με συννεφιές και τοπικές ομίχλες και τους ανέμους να πνέουν έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο με το θερμόμετρο να δείχνει 16 - 17 βαθμούς κελσίου.




Ο καιρός το Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν το Σάββατο στην ανατολική και νότια νησιώτικη χώρα με βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με κατά τόπους παγετό το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.




Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς το πρωί πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.




Ο καιρός παραμονή Πρωτοχρονιάς

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα τοπικών βροχών κατά της πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και από τα δυτικά ενώ παγετός θα δημιουργηθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Βαθμιαία στα δυτικά και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη ή ομίχλες τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

newsbomb.gr