Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ!

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν όταν η ουκρανική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας SBU συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι έπε...






Άγρια επεισόδια ξέσπασαν όταν η ουκρανική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας SBU συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε στην κατοικία του στο Κίεβο.




Ο Σαακασβίλι κατηγορείται ότι βοήθησε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την SBU. Ένα αδίκημα που τιμωρείται με έως και πενταετή ποινή φυλάκισης. Άνδρες της υπηρεσίας με καλυμμένα τα πρόσωπα έβγαλαν δια της βίας τον Σαακασβίλι από διαμέρισμα της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οι υποστηρικτές του διαμαρτύρονταν στον δρόμο. Επιχείρησαν μάλιστα να αποτρέψουν το φορτηγό της αστυνομίας να απομακρυνθεί.



Πριν από την έφοδο της SBU, ο Σαακασβίλι απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του από την ταράτσα του σπιτιού του κατηγόρησε τον Ποροσένκο ότι είναι προδότης και κλέφτης.



Επιχείρησε να απευθυνθεί και πάλι στο πλήθος αλλά τον μετέφεραν δια της βίας μέσα σε ένα μπλε φορτηγάκι. Το περικύκλωσαν οι οπαδοί του.



Το κάλεσμα Σαακασβίλι στους υποστηρικτές του

«Αυτό που κάνουν είναι ανομία μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου. Καλώ όλους τους Ουκρανούς να βγουν στους δρόμους και να διώξουν τους κλέφτες», είπε ο Σαακασβίλι.


Τον Σεπτέμβριο ο Σαακασβίλι έκανε θεαματική επιστροφή στην Ουκρανία. Έσπασε μπλόκο στα σύνορα με την Πολωνία και πέρασε στο ουκρανικό έδαφος παρότι του είχε αφαιρεθεί η ουκρανική ιθαγένεια όπως αναφέρει το newsit.gr. Αντιμετώπιζε πιθανή απέλασή του στη Γεωργία. Πάντως, πριν από λίγο ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα απέλασής του στη Γεωργία.

Τον απελευθέρωσαν

Ουκρανοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι τον απελευθέρωσαν σήμερα από αστυνομικό φορτηγό έπειτα από την σύλληψή του.


Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στη διένεξη ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τον Σαακασβίλι, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της Οδησσού χάρις στις μεταρρυθμίσεις που έκανε στην Γεωργία, αλλά πολύ σύντομα ήρθε σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.