Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ... ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΜΟΠΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»...

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από το βήμα της Βουλής για ακόμα μια φορά, παρά την σφοδρή κριτική που έχει υποστ...

Φωτογραφία: EUROKINISSI





Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος από το βήμα της Βουλής για ακόμα μια φορά, παρά την σφοδρή κριτική που έχει υποστεί αλλά και τα δραματικά αποτελέσματα όσον αφορά αποφυλακίσεις ποινικών, υπερασπίστηκε το νόμο του για τις αποφυλακίσεις.

Παράλληλα υπερασπίστηκε και την απόφαση για κατάργηση των φυλακών τρίτου τύπου λέγοντας ότι ο νόμος του έκανε διπλό καλό : «Με την κατάργηση των φυλακών τρίτου τύπου που δεν είχαμε καμιά απόδραση από φυλακές, οι φυλακές πέρασαν ένα μακροχρόνιο διάστημα χωρίς εξεγέρσεις και χωρίς δολοφονίες, πράγμα το οποίο είναι πρωτόγνωρο.




Με το νόμο μου έπαψαν οι φυλακές να έχουν συμφόρηση σε βαθμό όνειδους και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά την πολιτική της αποσυμφόρησης δεν είχαμε αύξηση της εγκληματικότητας αλλά μείωση των ανθρωποκτονιών. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από το οποίο να προκύπτει αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας. Ο Νόμος λοιπόν είχε διπλή επιτυχία».

Αφορμή για αυτές τις αναφορές ήταν η προηγούμενη τοποθέτηση του πρώην εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια ο όποιος κατηγόρησε τον κ. Παρασκευόπουλο πως με τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες έδωσε τη δυνατότητα να βγουν από τις φυλακές εγκληματίες και τρομοκράτες : «Υπάρχουν συγγενείς που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους εξαιτίας αυτού του νόμου.

Υπάρχει και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που έχει απηυδήσει από το νόμο σας. Ζούμε στην ελληνική κοινωνία τον τρόμο και τον φόβο. Περίμενα μεγαλύτερη ειλικρίνεια από σας».

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει Νέα Δημοκρατία μόλις γίνει κυβέρνηση είναι να καταργήσει τον απαράδεκτο νομό Παρασκευοπούλου και να επανιδρύσει τις φυλακές τρίτου τύπου.

Σε νέα του παρέμβαση ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε τερατολογίες και προηγούμενες αναφορές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ότι κάθε ένα λεπτό υπάρχει και μία ληστεία και απαντώντας στον κ. Κικίλια ανέφερε

«Αυτό που θα με κυνηγάει σε όλη μου τη ζωή είναι ο κιτρινισμός και ο λαϊκισμός γιατί ξέρουν ότι είμαι επικίνδυνος. Καλά κάνουν και με κυνηγάνε». Τέλος όσον αφορά την προσφορά την δήλωση του ότι θα έπρεπε να καταργηθεί ο νόμος του ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι « Η αναφορά μου ότι ο νόμος πρέπει να καταργηθεί καθόλου δε σημαίνει ότι κακώς έγινε δεν έπρεπε να γίνει. Ειπα ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος όταν θα έχουμε νέο ποινικό κώδικα με άλλους όρους εφαρμογης του.

Σε όλες τις ηπείρους και σε όλα τα χρόνια υπάρχει υποτροπή μετά την αποφυλάκιση κάνουμε ότι μπορούμε για περισσότερη ασφάλεια».

iefimerida.gr