Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΤΑΤΟΥΑΖ «ΜΗ ΑΝΑΝΗΨΗΣ» ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Πανικό προκάλεσε στους γιατρούς ενός νοσοκομείου ένας ασθενής χωρίς τις αισθήσεις του, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα περιστ...







Πανικό προκάλεσε στους γιατρούς ενός νοσοκομείου ένας ασθενής χωρίς τις αισθήσεις του, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα περιστατικά καθώς είχε τατουάζ με την φράση «Να μην γίνει ανάνηψη» στο στήθος του.




Ο 70χρονος, που ήταν διαβητικός, προκάλεσε ένα ηθικό δίλημμα στους γιατρούς, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα.



Όταν έφτασε εκεί, κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ή αν το τατουάζ αντιπροσώπευε την πραγματική του επιθυμία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφασίσουν να το αγνοήσουν.

Η υπόθεση αναφέρθηκε στο «New England Journal of Medicine», όπου οι γιατροί στο νοσοκομείο του Μαϊάμι έγραψαν πως το τατουάζ προκάλεσε «περισσότερη σύγχυση παρά σαφήνεια». Επίσης, έθεσαν μερικές περίεργες νομικές ερωτήσεις.
Όπως έγραψαν: «Αρχικά αποφασίσαμε να αγνοήσουμε το τατουάζ, επικαλούμενοι την αρχή της μη επιλογής ενός μη αναστρέψιμου δρόμου, για τον οποίο δεν ήμασταν αβέβαιοι. Αυτή η απόφαση μας έκανε να διαφωνήσουμε λόγω της εξαιρετικής προσπάθειας του ασθενούς να γνωστοποιήσει την προτιθέμενη πρότερη οδηγία του και γι’ αυτό ζητήθηκε η συμβουλή ενός συμβούλου δεοντολογίας».

Ωστόσο, οι σύμβουλοι αργότερα είπαν στους γιατρούς πως θα έπρεπε να σεβαστούν τις επιθυμίες του άνδρα.


Μάλιστα, όταν κατάφεραν να εντοπίσουν τα ιατρικά του αρχεία, επιβεβαίωσαν πως είχε στη διάθεσή του μια νόμιμη εντολή «Μη ανάνηψης».

Η ιατρική ομάδα έγραψε: «Οι σύμβουλοι δεοντολογίας πρότειναν πως το λογικό ήταν να συμπεράνουμε ότι το τατουάζ εξέφραζε την πραγματική του επιθυμία και πως ο νόμος δεν είναι μερικές φορές αρκετά ευέλικτος ώστε να στηρίξει τον σεβασμό των καλύτερων συμφερόντων των ασθενών».

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν, μετά την απόφαση των γιατρών να τιμήσουν την τελευταία του επιθυμία, η κατάσταση του ασθενή να επιδεινωθεί γρήγορα και τελικά να πεθάνει κατά τη διάρκεια της νύχτας

Πηγή: iefimerida.gr