Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΦΙΓΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΝ...ΣΕ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΝΤΟΝΙ

Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να αναπτύσσει στρατεύματα γύρω από τον κουρδικό θύλακα-καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρει...

Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κούρδους στην Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία




Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να αναπτύσσει στρατεύματα γύρω από τον κουρδικό θύλακα-καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, που προκαλεί βάσιμες ανησυχίες ότι η εισβολή του στην αυτόνομη κουρδική περιοχή δεν θα αργήσει.




Εδώ και δύο μήνες φάλαγγες με τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν πεζικό γύρω από τον κουρδικό θύλακα και κατασκευάζονται παρατηρητήρια και άλλα οχυρωματικά έργα.

Αν και το κουρδικό καντόνι της Εφρίν συμπεριλαμβάνεται στη ζώνη αποκλιμάκωσης στη βορειοδυτική Συρία, που συμφώνησαν Ρωσία, Ιράν και Τουρκία στην Αστάνα, οι τουρκικές δυνάμεις και οι φιλότουρκοι ισλαμιστές μισθοφόροι πραγματοποιούν συνεχώς επιθέσεις στις κουρδικές θέσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Παρά το γεγονός ότι οι Κούρδοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, στην Εφρίν έχουν αποκοπεί και τελούν σε καθεστώς πολιορκίας από τον τουρκικό στρατό.