Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΧΩΡΑ: Η «ΗΛΕΚΤΡΑ» ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΜΥ

Σε ισχύ βρίσκεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε την Τρίτη (26/12) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Το κύμα κακοκ...

Καιρός τώρα - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Η «Ηλέκτρα» φέρνει καταιγίδες και χιονοπτώσεις (pics)





Σε ισχύ βρίσκεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε την Τρίτη (26/12) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - Το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ηλέκτρα» φέρνει βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα σήμερα Πέμπτη (28/12) - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες




Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Παρασκευή (29/12) θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα παράκτια τμήματα, και 7-8 μποφόρ στα νησιωτικά τμήματα.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και χιονιά στα ορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες το πρωί.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.




Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά οι οποίες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από 800 μέτρα) και της Πελοποννήσου (πάνω από 1000 μέτρα) θα είναι πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις δυτικές και νότιες περιοχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και το απόγευμα στη Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι πυκνές (πάνω από 1000 μέτρα).
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην Κρήτη και από τη νύχτα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή (29/12/2017) μέχρι το πρωί η ανατολική Μακεδονία, μέχρι το βράδυ η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Κατά διαστήματα πιθανόν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.
Οι χιονοπτώσεις, έστω και εξασθενημένες, θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά (περίπου από τα 800 μέτρα).


newsbomb.gr