Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ

Τα "βλέμματα" της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στη Μέση Ανατολή, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων κα...




Τα "βλέμματα" της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στη Μέση Ανατολή, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών και ήδη τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στη Γάζα, ενώ αναφορές κάνουν λόγο ακόμη και για τέσσερις νεκρούς.




Σε τουλάχιστον 230 υπολογίζονται και οι τραυματίες Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την ισραηλινή αστυνομία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της αμερικανικής απόφασης αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ με τον αριθμό να αυξάνεται όλο και περισσότερο.

«Διακόσιοι τριάντα ένας τραυματίες, οι 171 στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, οι 60 στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξεδόθη από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά, ενώ 24 τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες και 172 παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων.

Στο μεταξύ, η οργάνωση Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να «συνεχίσουν τη σύγκρουση (με τις ισραηλινές δυνάμεις) σε όλα τα σημεία όπου ο ισραηλινός στρατός έχει παρουσία», σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε.

ΕΝΙΚΟΣ