Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ!!! ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

Μεταφέρουμε από τουρκικό μέσο: Τούρκοι ψαράδες που ψάρευαν σε διεθνή ύδατα, σήμερα το πρωί παρενοχλήθηκαν από σκάφη του ελληνικού λιμεν...





Μεταφέρουμε από τουρκικό μέσο:

Τούρκοι ψαράδες που ψάρευαν σε διεθνή ύδατα, σήμερα το πρωί παρενοχλήθηκαν από σκάφη του ελληνικού λιμενικού.




Τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού ζήτησαν από τους ψαράδες να αφήσουν τα δίχτυα τους και να φύγουν, αλλά αυτό το εμπόδισε το τουρκικό λιμενικό.

Τούρκοι ψαράδες που είχαν ρίξει τα δίχτυα τους σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά του Ντίντιμ του Αϊδινίου, υπέστησαν παρενόχληση από το ελληνικό λιμενικό. Στις 08:45 το σκάφος του ελληνικού λιμενικού ήρθε δίπλα στο σκάφος των 6 Τούρκων ψαράδων και τους ζήτησε να αφήσουν τα δίχτυα τους και να φύγουν.

Οι Τούρκοι ανέφεραν πως δεν μπορούν να αφήσουν τα δίχτυα τους και κάλεσαν βοήθεια από το τουρκικό λιμενικό. Το τουρκικό σκάφος μπήκε ανάμεσα στους ψαράδες και στο σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Τουρκικό και ελληνικό σκάφος παρέμειναν έτσι σε κοντινή απόσταση για δύο ώρες. Οι στιγμές εκείνες καταγράφηκαν από τα κινητά τηλέφωνα των ψαράδων. Μετά από την αποχώρηση των Τούρκων ψαράδων από εκεί, τα σκάφη του τουρκικού και ελληνικού λιμενικού συνέχισαν να περιπολούνε στην περιοχή. Ο 48 ετών ψαράς και ιδιοκτήτης του αλιευτικού δήλωσε τα εξής :

¨Είχαμε ρίξει τα δίχτυα μας και περιμέναμε. Ήρθε δίπλα μας το σκάφος του ελληνικού αλιευτικού και οι στρατιώτες σε αυτό μας είπαν πως βρισκόμασταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ότι για αυτό θα έπρεπε να αφήσουμε τα δίχτυα μας και να φύγουμε, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα μας συλλάμβαναν, ενώ μας έβρισαν και στα αγγλικά. Εμείς ζητήσαμε βοήθεια από το λιμενικό μας. Κατέφθασε το τουρκικό λιμενικό και διασφάλισε την σωτηρία και την δική μας και των διχτυών μας. Σίγουρα δεν βρισκόμασταν στα δικά τους νερά. Τν τελευταίο καιρό αυξήθηκαν οι παρενοχλήσεις από ελληνικά σκάφη. Αφού μαζέψαμε τα δίχτυα, καθώς η ένταση είχε ανεβεί κάποιοι ψαράδες επέστρεψαν στο λιμάνι του Ντίντιμ και άλλοι στο λιμάνι του Γκιολτουρκμπουκού.

Φάνηκε ότι στην περιοχή ακόμη περιπολούν δύο σκάφη του ελληνικού λιμενικού και δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

http://www.yeniakit.com.tr

(μετφ. http://tourkikanea.gr)