Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο ρωσική διαστημική υπηρεσία «Roscosmos» είχε γνωστοποιήσει στα τέλη Νοεμβρίου πως έχασε επαφή με τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteor-...





Ο ρωσική διαστημική υπηρεσία «Roscosmos» είχε γνωστοποιήσει στα τέλη Νοεμβρίου πως έχασε επαφή με τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteor-M, μετά την εκτόξευση πυραύλου ρου που τον μετέφερε από το νέο κοσμοδρόμιο Vostochny στη ρωσική άπω Ανατολή. Αυτό που ανακοινώθηκε, όμως, σήμερα είναι τουλάχιστον για τη ρωσική διαστημική υπηρεσία.




Μιλώντας στο δίκτυο Rossiya 24, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, εξήγησε πως η απώλεια του δορυφόρου οφείλεται σε ένα ανθρώπινο λάθος. Συγκεκριμένα, ο πύραυλος που μετέφερε τον Meteor-M, αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων, και 18 μικρότερους δορυφόρους από εταιρείες της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Νορβηγίας και της Σουηδίας, είχε προγραμματιστεί με λάθος συντεταγμένες.

«Ο πύραυλος προγραμματίστηκε λες και εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ», δήλωσε ο Ρογκόζιν και προσέθεσε: «έκαναν λάθος στις συντεταγμένες».

Δείτε το βίντεο της εκτόξευσης:



enikos