Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ... ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΖΑ!

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι αναχαίτισε μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα. Σε απάντηση έπληξε στ...





Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι αναχαίτισε μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα. Σε απάντηση έπληξε στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα. Όπως αναφέρει παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 25 άνθρωποι, εκ των οποίων και έξι παιδιά, τραυματίστηκαν από τα πλήγματα αυτά.




Παρότι ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη όπλων, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι περισσότεροι τραυματίες διέμεναν σε ένα κτίριο δίπλα από το στρατόπεδο.

Αργότερα ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι μια ρουκέτα από τη Γάζα έπεσε στην ισραηλινή πόλη Σιντερότ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν προκάλεσε θύματα.

Ο ΟΗΕ, κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, εξέφρασε "την ιδιαίτερη ανησυχία του για τον κίνδυνο βίαιης κλιμάκωσης" της έντασης, όπως δήλωσε ο Νικολάι Μλαντένοφ ειδικός συντονιστής για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Να σημειωθεί ότι σε όλο τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους.