Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ... ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...!!

Πανικός επικράτησε στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο μεγάλο σταθμό λεωφορείων Port Authority, το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, όταν ένας βομβισ...

Η στιγμή που ο τζιχαντιστής χτύπησε τον σταθμό λεωφορείων στη Νέα Υόρκη (βίντεο)





Πανικός επικράτησε στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο μεγάλο σταθμό λεωφορείων Port Authority, το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας αποπειράθηκε να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό.




Ωστόσο, μάλλον η έκρηξη σημειώθηκε πρόωρα, καθώς από αυτήν, όπως ανέφερε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά και άλλα τρία άτομα ελαφρά.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, αναφέρθηκε στην ταυτότητα του τζιχαντιστή, για τον οποίο είπε ότι εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται για τον 27χρονο Akayed Ullah, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, που ήταν κάτοικος του Μπρούκλιν.

Η κίνηση του τρομοκράτη

Ο δράστης περπατούσσε με μία pipe bomb, εκρηκτικό μηχανισμό σε σωλήνα, είχε κολλημένη στη μέση του, κάποιου είδους μπαταρία και αυτά τα δύο, ήταν συνδεδεμένα με καλώδια.




Στο συγκεκριμένο σταθμό, που εξυπηρετεί πάνω από 65 εκατομμύρια άτομα ετησίως, υπάρχουν και σταθμοί του Μετρό.

Ο Ullah, καθώς βρισκόταν στο πέρασμα, μεταξύ των γραμμών A,C και Ε, του μετρό, πυροδότησε μερικώς το μηχανισμό που κρατούσε μέσα από το παλτό του στη δεξιά πλευρά.

Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα τον άνδρα, ενώ από την έκρηξη, όπως ανέφερε η New York Post, τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα τρία άτομα, τα δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν προληπτικά σε γειτονικά νοσοκομεία.

Δείτε το βίντεο:



tribune.gr