Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ... ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, κατέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ομάδα αντιεξουσιαστών. Περίπου 20 άτομα μπήκ...

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα




Τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, κατέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ομάδα αντιεξουσιαστών.

Περίπου 20 άτομα μπήκαν στην πολυκατοικία όπου βρίσκονται τα γραφεία της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και πραγματοποίησαν κατάληψη σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα.




Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καταληψίες αναφέρει τα εξής: «Στις 13/12 καταλάβαμε τα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας (από 11/11) Π. Ρούπα- Ν. Μαζιώτη. Με την κατάληψη αυτή θέλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα των συντρόφων και να αποδείξουμε πως κανένα τοίχος, που ορθώνει η εξουσία, δεν είναι δυνατό να διασπάσει το πολύμορφο κίνημα.

Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα βρίσκονται σε απεργία πείνας απαιτώντας:

- Να αποσυρθεί η φωτογραφική διάταξη στο άρθρο 11 παρ. 6 σημ. ε και η παρ. 4 στο ίδιο άρθρο αναφορικά με την κράτηση σε αστυνομικά τμήματα. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.

- Να βγει άμεσα ο Νίκος Μαζιώτης από την απομόνωση όπου κρατείται με απόφαση του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο.

- Να εισαχθεί ρύθμιση στον σωφρονιστικό κώδικα για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων με γνώμονα την συχνότητα των επισκεπτηρίων που έχει ένας κρατούμενος. Για παράδειγμα ένας κρατούμενος που έχει μία (1) φορά τον μήνα επισκεπτήριο ή δεν έχει καθόλου να μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο της συνάντησης.

- Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους (στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος) και όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος συνάντησης.

- Μέχρι τώρα έχουν ικανοποιηθεί προφορικά τα 2 αιτήματα των απεργών όμως τίποτα δεν εγγυάται πως ο Ν. Μαζιώτης θα βγει από την απομόνωση και πως δεν θα περάσει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που έχει συγκεκριμένη αναφορά στις φυλακές τύπου Γ.»