Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ»... ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΓΥΜΝΗ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΥΤΙ... ΠΡΟΣΟΧΗ... ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η περίπτωση της Μαριάννας Δημητρίου αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα ότι ισχύει το αντίθετο. Η ποιοτική ηθοποιός, που προφανώς ακολουθεί...





Η περίπτωση της Μαριάννας Δημητρίου αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα ότι ισχύει το αντίθετο. Η ποιοτική ηθοποιός, που προφανώς ακολουθεί πιστά το μότο «όλα για την τέχνη», εμφανίζεται ολόγυμνη επί σκηνής στο θέατρο Πορεία και ερμηνεύει με νεύρο τον υπαρξιακό παραληρηματικό μονόλογο «Λήθη», κλεισμένη σε ένα γυάλινο κουτί.




Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη έκανε πρεμιέρα στις 5 Δεκεμβρίου, σκηνοθετημένο από τον Δημήτρη Τάρλοου. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στον ίδιο χώρο. Είχε παιχτεί με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές για τρεις συνεχείς χρονιές, κατά τις θεατρικές περιόδους 2011-2013. Μάλιστα, ο πρώτος ηθοποιός που δοκίμασε τις δυνάμεις του, όντας γυμνός και σε... παραλήρημα μέσα στο γυάλινο κουτί, ήταν ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

Εν συνεχεία, η ικανότατη Εκάβη Ντούμα πήρε τη σκυτάλη, βγάζοντας κι εκείνη τα ρούχα της. Αλλωστε, η «Λήθη» δεν αφορά τον άντρα ή τη γυναίκα, αλλά τον άνθρωπο. Η Λήθη είναι ένας άνθρωπος στο μεταίχμιο, όπως η χώρα μας. Ακόμα ένα βήμα και βυθίζεται στην ευεργετική λησμονιά της. Το έργο έχει αποσπάσει τον Επαινο Δραματουργίας Ελληνικού Εργου «Κάρολος Κουν» 2011 και το Πρώτο Βραβείο Νεοελληνικού Εργου στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού την ίδια χρονιά.


http://dete.gr