Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ: ΧΑΡΑΞΕ ΡΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΤΟΥ Ο «ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ» - ΒΙΝΤΕΟ

Ρότα για το μόνιμο αγκυροβόλιο του, τη μαρίνα του Φλοίσβου, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί της προσεχούς Πέμπτης, χάραξε ο τ...





Ρότα για το μόνιμο αγκυροβόλιο του, τη μαρίνα του Φλοίσβου, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί της προσεχούς Πέμπτης, χάραξε ο τυχερός "Μπαρμπα-Γιώργης του Πολεμικού μας Ναυτικού. Το Θωρηκτό Αβέρωφ, απέπλευσε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης λίγο πριν από τις δέκα το πρωί, και η "Νύφη του Θερμαϊκού" τον αποχαιρέτισε με την ίδια θέρμη που τον φιλοξένησε καθώς η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.




Ο απόπλους του πλοίου-θρύλου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ήταν άκρως συγκινητικός καθώς εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που βρίσκονταν κοντά στον προβλήτα, είτε διέρχονταν με τα αυτοκίνητα τους από την παρακείμενη, στο λιμάνι, Λεωφόρο Νίκης, τον αποχαιρέτισαν με ιαχές και κορναρίσματα.

Η δίμηνη παραμονή του στην Θεσσαλονίκη πρόσθεσε ακόμη μια σελίδα στην ένδοξη ιστορία του θωρηκτού καταδρομικού του Πολεμικού μας Ναυτικού καθώς το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 135.000 άνθρωποι. Αριθμός που κρινέται όχι απλώς ικανοποιητικός άλλα εντυπωσιακός.

Το θωρηκτό Αβέρωφ είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτωβρίου, στις 11.20 το πρωί και επρόκειτο για την πρώτη εξοδο του στο Αιγαίο μετά από σχεδόν επτά δεκαετίες.

Κατά τον πλου του προς τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, το Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» θα συνοδεύεται από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ, ενώ στην ανακοίνωση του απόπλου του, που εκδόθηκε, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ενθάρρυνε την τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών και Συλλόγων.

Βίντεο: Aπόπλους Αβέρωφ




onalert