Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ... ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ!

Ανάστατοι είναι οι ελαιοπαραγωγοί σε αρκετά χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, λόγω των απανωτών κρουσμάτων κλοπών, που έχουν σ...





Ανάστατοι είναι οι ελαιοπαραγωγοί σε αρκετά χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, λόγω των απανωτών κρουσμάτων κλοπών, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα με επιτήδειους να αρπάζουν από τα ελαιόπανα, μέχρι ελαιοραβδιστικά μηχανήματα, αλλά ακόμη και τη σοδειά πάνω από τους ελαιώνες.



Αρκετοί ελαιοπαραγωγοί έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη έκπληξη, όταν αφήνοντας τα πανιά των ελιών, τα σακιά και άλλα γεωργικά εργαλεία στο χωράφι τους και την επόμενη ημέρα που πηγαίνουν για να συνεχίσουν το λιομάζωμα, εκείνα έχουν κάνει… “φτερά”.
Ελαιοραβδιστικά μηχανήματα, ελαιόπανα, σακιά, εργαλεία μπαίνουν στο στόχαστρο αγνώστων, οι οποίοι ανενόχλητοι τα φορτώνουν σε φορτηγάκια και γίνονται καπνός.
Αρκετές είναι βέβαια είναι και εκείνες οι περιπτώσεις, στις οποίες οι κλέφτες δεν αρκούνται μόνο στον εξοπλισμό, αλλά κόβουν ολόκληρες τις ελιές, για να τις κάνουν καυσόξυλα.
Οι κάτοικοι των χωριών είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς κοιμούνται τα βράδια με το φόβο, μήπως το πρωί που θα πάνε στο χωράφι τους, διαπιστώσουν ότι αυτά που άφησαν, έχουν εξαφανιστεί.