Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ... ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ ΚΙΝΕΖΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ...

Ένας πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να ξεσπάσει «ανά πάσα στιγμή» μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και η Κίνα πρέπει να έτοι...

Κινέζος στρατηγός προειδοποιεί για πόλεμο στην Κορεατική Χερσόνησο μέχρι το Μάρτιο




Ένας πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να ξεσπάσει «ανά πάσα στιγμή» μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και η Κίνα πρέπει να έτοιμη καθώς υπάρχει κίνδυνος για… σεισμούς προειδοποίησε Κινέζος στρατηγός ε.α.

Ο αντιστράτηγος Wang Hongguang έκανε έκκληση στην κινεζική ηγεσία να κινητοποιήσει όλο το αμυντικό δυναμικό της χώρας εν αναμονή μιας σύγκρουσης με επίκεντρο την Βόρεια Κορέα.




«Ο πόλεμος στην κορεατική Χερσόνησο μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή από σήμερα μέχρι και τον επόμενο Μάρτιο», είπε ο Κινέζος αντιστράτηγος, μιλώντας σε διεθνές φόρουμ της εφημερίδας Global Times.

Ο Κινέζος αντιστράτηγος πρόσθεσε ότι η Κίνα πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά για ένα κορεατικό πόλεμο και όλες οι επαρχίες στην βορειοανατολική Κίνα πρέπει να κινητοποιηθούν.

«Μια τέτοια κινητοποίηση δεν θα έει ως στόχο τον πόλεμο, αλλά για καθαρά αμυντικούς σκοπούς» διευκρίνησε.

Ο Κινέζος αναλυτής Song Zhongping, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του αντιστράτηγου, τόνισε ότι η «αμυντική κινητοποίηση» σημαίνει την ανάπτυξη αντιαεροπορικών και αντιβαλλιστικών συστημάτων σε παραμεθόριες περιοχές οι οποίες μπορεί να επηρεαστούν από τις μάχες. Ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει επίσης να είναι έτοιμη για βορειοκορεάτες πρόσφυγες.

Ο Κινέζος αντιστράτηγος τόνισε ακόμη ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για πυρηνική μόλυνση και για… σεισμούς εάν ξεσπάσει ένας πόλεμος, χωρίς να διευκρινίσει από πού μπορούν να προέλθουν οι σεισμοί. .tribune.gr