Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΠΜΒΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ...

Από τις 27 Νοεμβρίου η πολεμική ένταση γύρω από το κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλ...

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους Κούρδους της Συρίας στην Εφρίν ψάχνοντας αιτία πολέμου




Από τις 27 Νοεμβρίου η πολεμική ένταση γύρω από το κουρδικό καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, κλιμακώνεται μεταξύ των Κούρδων μαχητών και του τουρκικού στρατού.

Ο τουρκικός στρατός σφίγγει τον κλοιό στην περίμετρο του κουρδικού αυτόνομου καντονιού και το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει συνεχώς τις θέσεις των Κούρδων μαχητών βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια του καντονιού.




Οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κυρίως συνιστώσας των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF), απαντούν με δικά τους πυρά πυροβολικού,κυρίως στοχεύοντας τις θέσεις των ισλαμιστών μισθοφόρων της Άγκυρας στο έδαφος της Συρίας.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν κρύβει την επιθυμία της να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στην Εφρίν και να καταλάβει το καντόνι, το οποίο στα δυτικά του σύνορα απέχει σε ευθεία γραμμή μόλις 30 χλμ από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η Τουρκία φοβάται ότι οι Κούρδοι θα επιχειρήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον έξοδο προς τη Μεσόγειο, διεκδικώντας το λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας για το τουρκικό κράτος να εκμηδενίσει την κουρδική παρουσία στην Εφρίν.

Ωστόσο, για να μπορέσουν οι Τούρκοι να έχουν μια αιτία πολέμου, ψεύδονται υποστηρίζοντας ότι είναι οι Κούρδοι που τους επιτίθενται.

Τα τουρκικά ΜΜΕ και τα ελεγχόμενα από το τουρκικό κράτος πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις ότι οι κουρδικές δυνάμεις επιτίθενται σε σημεία ελέγχου του τουρκικού στρατού.

Θέλει μεγάλη σοβαρότητα και από την πλευρά των ελληνικών Μέσων στο τι αναμεταδίδουν από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ANADOLU, το οποίο εκφράζει την τουρκική προπαγάνδα.



.tribune.gr