Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ Ή ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ... ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Το σώμα μας έχει ανάγκη τη νικοτίνη και είναι πολύ εύκολο να κυλήσουμε ξανά στη συνήθεια. Πώς θα καταφέρουμε, λοιπόν, να απαλλαγούμε ε...




Το σώμα μας έχει ανάγκη τη νικοτίνη και είναι πολύ εύκολο να κυλήσουμε ξανά στη συνήθεια. Πώς θα καταφέρουμε, λοιπόν, να απαλλαγούμε εεντελώς τον εθισμό του τσιγάρου;

Μένουμε απασχολημένοι
Το πρώτο (και μεγαλύτερο) πρόβλημα που αντιμετωπίζει όποιος κόβει το κάπνισμα είναι η ακατανίκητη επιθυμία να καπνίσει ξανά. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια και το μυαλό σας απασχολημένα όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε να μην έχετε κενά χρόνου, τα οποία γεμίζατε συνήθως με ένα τσιγάρο.




Άμεσα θετικά αποτελέσματα
Με το που κόψετε το κάπνισμα, αμέσως γλυτώνετε πάρα πολλά χρήματα. Ο μέσος καπνιστής που χρειάζεται ένα πακέτο την ημέρα ξοδεύει περισσότερα από χίλια ευρώ ετησίως για τα τσιγάρα του. Αν αφήσετε το τσιγάρο, μέσα σε 20 λεπτά, ο παλμός σας επιστρέφει στα φυσιολογικά, σε 8 ώρες η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και σε 48 ώρες η όσφρηση και η γεύση σας επιστρέφουν στα κανονικά τους επίπεδα.

Καλύτερη αναπνοή
Μέσα σε 48 ώρες χωρίς τσιγάρο, όλα τα ίχνη νικοτίνης έχουν φύγει από τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως το στόμα μας θα έχει καλύτερη γεύση και η αναπνοή μας θα μυρίζει πιο όμορφα. Επιπλέον, το να βουρτσίζουμε τακτικά τα δόντια μας μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την ανάγκη για τσιγάρο.





Τι συμβαίνει με το αλκοόλ;
Πολλοί πρώην καπνιστές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, καθώς το ποτό τους συνοδευόταν απαραιτήτως από τσιγάρο. Οπότε, αυτός είναι ένας καλός λόγος να περιορίσουμε και το αλκοόλ.

Απαγορεύεται το κάπνισμα
Αν προτιμούμε μέρη που το κάπνισμα είναι απαγορευμένο, έχουμε λιγότερες πιθανότητες να ενδώσουμε, χωρίς να βλέπουμε άλλους καπνίζοντες και να μπαίνουμε στον πειρασμό.

Γυμναζόμαστε
Η γυμναστική είναι πολύ καλό κίνητρο για να παραμείνουμε καθαροί από νικοτίνη. Οι καπνιστές έχουν λιγότερη αντοχή και χρειάζονται περισσότερη ώρα για να επανέλθουν μετά την άσκηση. Επιπλέον, η γυμναστική απελευθερώνει φυσικά χημικά που ελαττώνουν το στρες που προκαλεί η στέρηση.

Απασχολήστε το στόμα σας
Το να έχουμε ένα τσιγάρο στο στόμα όλες τις ώρες είναι μια συνήθεια που δύσκολα ξεπερνιέται. Οι τσίχλες, το τσάι ή ο χυμός με καλαμάκι, όλα αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν με τη μετάβαση. Αρκεί να προσέχουμε να μην ξεκινήσουμε τα ανθυγιεινά σνακ, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο να “ανταλλάσσουμε” έναν εθισμό με κάποιον άλλο – όπως τα παχυντικά σνακ.

Μην το παρακάνετε με τον καφέ
Πολλοί χρειαζόμαστε μια κούπα καφέ για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, όμως, οδηγεί σε στρες και ένταση, που θα μας κάνει να θέλουμε να χαλαρώσουμε με ένα τσιγάρο ακόμα περισσότερο.

Προετοιμαστείτε για κακή διάθεση
Όταν προσπαθούμε να σπάσουμε έναν εθισμό, είναι φυσιολογικό το σώμα και το μυαλό μας να αντιδρούν. Τα συμπτώματα της στέρησης από τη νικοτίνη περιλαμβάνουν την οξυθυμία, το άγχος, δυσκολίες στη συγκέντρωση, προβλήματα στον ύπνο, όπως και αυξημένη όρεξη. Οι πρώτες εβδομάδες μπορεί να είναι κάπως δύσκολες, και χρειάζονται υπομονή.

Μην πιέζεστε από τους γύρω σας
Για κάθε φίλο ή συγγενή που θα μας στηρίξει, θα υπάρχει και κάποιος που δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά και θα υποβαθμίσει την προσπάθειά μας. Αν νιώσετε πως κάποιο άτομο δεν σας βοηθάει με την συμπεριφορά του, ζητήστε του να σεβαστεί την απόφασή σας, ή αποφύγετέ το για λίγο καιρό