Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ…ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ(Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη ζωή σας πατώντας απλώς ένα κουμπί! Η πρώτη παγκοσμίως 3D τυπωμένη ευ...





Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη ζωή σας πατώντας απλώς ένα κουμπί! Η πρώτη παγκοσμίως 3D τυπωμένη ευθανατισμένη μηχανή στον κόσμο.

Ο Δρ Philip Nitschke, με το παρατσούκλι Death, παρουσίασε στην αγορά την πρώτη παγκοσμίως τυπωμένη μηχανή ευθανασίας στον κόσμο. Η μηχανή ευθανασίας, που ονομάζεται Sarco, επιτρέπει στους ανθρώπους να τερματίσουν τη ζωή τους με το δικό τους τέλος.



Η κάψουλα μπορεί στη συνέχεια θα διπλωθεί σαν ένα φέρετρο νεκρού. Ο Δρ. Nitschke και ο Alexander Bannink σχεδίασαν το μηχάνημα στην Ολλανδία.

Ο υποστηρικτής της ευθανασίας στην Αυστραλία, ο Δρ Philip Nitschke, οδήγησε την πρώτη τρισδιάστατη μηχανή στον κόσμο για να εκτελέσει το θάνατο. Το μηχάνημα Sarco περιέχει μια κάψουλα που μπορεί στη συνέχεια να διαχωριστεί από τη βάση και να χρησιμοποιηθεί ως φέρετρο. Το ψευδώνυμο του Dr. Death. Ο Nitschke σκοπεύει να εισαγάγει το Sarco στον κόσμο με τον μηχανικό Alexander Bannick στην Ολλανδία.




Στα τέλη Οκτωβρίου, η Exit International διοργάνωσε ένα συνέδριο ευθανασίας στον Καναδά, τοποθετώντας το ελεύθερο εσωτερικό σχεδιασμό του μηχανήματος. Το Sarco έχει σχεδιαστεί για να τυπώνεται και να τοποθετείται σε 3D οπουδήποτε στον κόσμο. Το μηχάνημα επιτρέπει στους χρήστες να αυτοκτονήσουν πατώντας ένα κουμπί.

Οι χρήστες πρέπει να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό διανοητικό ερωτηματολόγιο για να αποκτήσουν έναν τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης για την κάψουλα. Το υγρό άζωτο στη συνέχεια γεμίζει την κάψουλα αφού ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει το μηχάνημα και φέρνει έναν ήρεμο θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά από απορόφιση του οξυγόνου.

Ο Nitschke δήλωσε ότι ο απώτερος στόχος του ήταν να βοηθήσει λογικούς ανθρώπους παντού στον κόσμο να τερματίσουν τη ζωή τους με ειρήνη και εμπιστοσύνη-πεποίθηση όταν επέλεξαν τη ζωή τους.

«Η Sarco δεν χρησιμοποιεί κανένα περιορισμένο φάρμακο ή απαιτεί ειδική εμπειρία, όπως η τοποθέτηση ενδοφλέβιας βελόνας. Όποιος μπορεί να περάσει τις εξετάσεις εισόδου μπορεί να πάει στο μηχάνημα και να τερματίσει νόμιμα τη ζωή του», εξηγεί ο ίδιος.

Ο διευθυντής της Exit International Nitschke δήλωσε ότι το Sarco αναπτύχθηκε ως μια αυξανόμενη ανταπόκριση των σπουδαστών μεταξύ εκείνων που έχουν πρόσβαση σε φάρμακα ευθανασίας και ηλικιωμένους.




Όπως τελειώνει η ζωή σε ένα μηχάνημα στο μέλλον, έτσι θα αρχίζει και η ζωή σε ένα μηχάνημα μέσα στο σαλόνι-livingroom.








ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr