Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ...

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα δυτικά της χώρας, οδήγησαν στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των δήμων Αγρινί...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Αγρινίου και Μεσολογγίου




Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα δυτικά της χώρας, οδήγησαν στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου, όπως αποφασίστηκε από το συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε σήμερα, παρουσία τού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα. Επίσης, αποφασίσθηκε να οριστούν επιτροπές από τους δήμους και την περιφερειακή ενότητα για αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες, υποδομές και επιχειρήσεις.




Ειδικότερα, στην περιοχή του Αγρινίου έχει πλημμυρίσει μεγάλος αριθμός υπογείων σπιτιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ μεγάλα προβλήματα από τις πλημμύρες καταγράφονται στις κοινότητες Ζευγαράκι, Καινούργιο, Κυρά Βγένα και Παραβόλα.

Επίσης, οι κάτοικοι προσπαθούσαν συνεχώς να απομακρύνουν λάσπες, νερά και φερτά υλικά, ενώ μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών προχωρούσαν σε διανοίξεις δρόμων. Παράλληλα συνεργεία εργάζονταν, προκειμένου να αποκαταστήσουν όπου υπήρχαν προβλήματα με την υδροδότηση.