Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΛΟΓΩ... ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης που εξαιρεί από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος όσους φορολογούμενους με 4...






Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης που εξαιρεί από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος όσους φορολογούμενους με 4 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ. εκ., παλαιότητας μέχρι 10 ετών, μόνο και μόνο επειδή τα αυτοκίνητα αυτά εξακολουθούν να υπάγονται σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης.



Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Αυτό σημαίνει να κατέχουν -μεταξύ άλλων- αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και ας το είχαν αυτό το αυτοκίνητο έστω και ένα μήνα το 2016 ή έκλεισε 10ετία εντός του 2016 ή ακόμη και αν το πούλησαν και δεν το κατέχουν σήμερα!

Εξαιτίας της εξαίρεσης αυτής χιλιάδες πολύτεκνοι οικογενειάρχες που κατέχουν πολυμορφικά αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. χάνουν το κοινωνικό μέρισμα έστω και αν πληρούν όλα τα άλλα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.