Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

175 ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΕΧΘΕΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ, ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!...

Χριστούγεννα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας εχθές για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη...

«Σηκώνει τα χέρια ψηλά» για το προσφυγικό ο Μουζάλας: Σήμερα έκανε καλό καιρό και είχαμε 175 αφίξεις στη Λέσβο!





Χριστούγεννα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας εχθές για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Ο υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους στη Μόρια και συντόνισε το έργο της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής στον καταυλισμό.




Αργά το απόγευμα μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνοντας ότι «στη Μόρια υπήρξε περίοδος που ακροβατούσαμε στα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εχθές ημέρα Χριστουγέννων έκανε καλό καιρό και από το πρωί είχαμε αφίξεις 175 ανθρώπων στη Λέσβο».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια αποσυμφόρησης του νησιού και ιδιαίτερα του καταυλισμού στη Μόριας ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι «αυτούς που είναι ευάλωτοι και βάσει της συμφωνίας Ευρώπης - Τουρκίας μπορούν να μεταφερθούν, μεταφέρονται στην Αθήνα, στην ενδοχώρα. Θα συνεχίσουμε έτσι, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι και ότι θα τα καταφέρουμε».
Για την βελτίωση των υποδομών

Σχετικά με τα έργα βελτίωσης των συνθηκών στον καταυλισμό ο υπουργός είπε πως «εδώ έξω υπήρχαν ατομικές σκηνές, έχουν φύγει επειδή ακριβώς φέραμε σπιτάκια. Θα φέρουμε κι άλλα σπιτάκια. Ελπίζω να μην έχουμε τις ίδιες ανόητες και εμπαθείς αντιδράσεις. Θα φέρουμε καινούργιες χημικές τουαλέτες. Το πρωί οι τουαλέτες είναι καθαρές. Αλλά με όλον αυτόν τον υπερπληθυσμό πόση ώρα μπορούν να διατηρηθούν καθαρές; Δημιουργούμε συνέχεια καινούργιες υποδομές ώστε να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες».