Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ! «ΜΠΟΝΟΥΣ» 700.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΦ

Και όμως στην Ελλάδα των μνημονίων, που πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι παίρνουν bonus τη σ...





Και όμως στην Ελλάδα των μνημονίων, που πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι παίρνουν bonus τη στιγμή μάλιστα που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια οι αιτήσεις των πολιτών αυτής της χώρας για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.





Δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, οι οποίοι επί ΣΥΡΙΖΑ και με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, μοιράζονται αυτές τις μέρες το ποσό των 690.000 ευρώ ως κίνητρο απόδοσης.

Πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου 52 του νόμου “Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις”, που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, βάσει του οποίου θεσμοθετήθηκε η συγκεκριμένη παροχή . “Στο προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) δύναται να διατίθεται ως κίνητρο απόδοσης, ανά έτος, μέρος του ποσού της υπέρβασης του στόχου του θετικού ετήσιου αποτελέσματος του προηγουμένου έτους, κατ’ ανώτατο όριο μέχρι του ποσού των επτακοσίων χιλιάδων (700.000) ευρώ συνολικά”, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Σύμφωνα με την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση των κυρίων Χουλιαράκη και Ξανθού, στον ΕΟΦ, που αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκε υπέρβαση του στόχου του θετικού ετήσιου αποτελέσματος του έτους 2016 κατά 3.507.048 ευρώ.




“Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δυνάμει του θεσμοθετημένου σκοπού του για την προάσπιση και την προαγωγή υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας, ασκεί πληθώρα αρμοδιοτήτων δημόσιου συμφέροντος”. Οπως σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης, “για την αποτελεσματική άσκηση των ανωτέρω και λοιπών αρμοδιοτήτων του, και με πρωταρχικό μέλημα την προάσπιση υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας, οι διοικητικοί μηχανισμοί του Ε.Ο.Φ. τελούν σε διαρκή ετοιμότητα. Ουσιώδεις προϋποθέσεις για την επιστημονικά και διοικητικά άρτια, αποτελεσματική και άμεση, ενόψει των συχνών επειγουσών αναγκών προστασίας δημόσιας υγείας που ανακύπτουν, άσκηση του ανωτέρω έργου, συνιστά η στελέχωσή του Ε.Ο.Φ. με το αναγκαίο, κατ’αριθμό, προσωπικό που να διαθέτει υψηλή επιστημονική εξειδίκευση και εμπειρία στους τομείς αρμοδιότητάς του”.

Βάση υπολογισμού του καταβαλλόμενου κινήτρου στο προσωπικό του ΕΟΦ αποτελεί ο βασικός μισθός κλιμακίου της κατηγορίας που ανήκει ο δικαιούχος και το ποσό προκύπτει ύστερα από πολλαπλασιασμό των αποδοχών με συντελεστή, που κυμαίνεται μεταξύ 0,4 και 0,7 ανάλογα, με το κλιμάκιο και την κατηγορία. Οπως αναφέρεται, για τον υπολογισμό του κινήτρου χρονικό “διάστημα πραγματικής υπηρεσίας άνω των 15 ημερών υπολογίζεται ως ολόκληρος μήνας”.


dexiextrem