Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Με την ευχή, δια στόματος Δημήτρη Παπανικολάου, το «Nick Galis hall of famous game» να γίνει θεσμός και του χρόνου να «φιλοξενηθεί» στ...




Με την ευχή, δια στόματος Δημήτρη Παπανικολάου, το «Nick Galis hall of famous game» να γίνει θεσμός και του χρόνου να «φιλοξενηθεί» στο... πρώην ΟΑΚΑ και νυν "Νίκος Γκάλης", ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Νίκου Γκάλη, ενόψει του αυριανού σπουδαίου αγώνα, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στο κλειστό του Αγίου Θωμά (23/12, 18:00), προς τιμήν του «γκάνγκστερ».
Επαγγελματίες αθλητές του μπάσκετ, Ολυμπιονίκες και εκπρόσωποι όλων των αθλημάτων, αλλά και καλλιτέχνες, θα δώσουν το «παρών» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία διεξάγεται από την Airpapaction του Δημήτρη Παπανικολάου και θα έχει την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε., του δήμου Αμαρουσίου και μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ. Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν πολλά happenings, επιπέδου all star game NBA, όπως και μία ξεχωριστή έκπληξη στο Θεό του ελληνικού μπάσκετ πριν την έναρξη του αγώνα.




Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ πριν την έναρξη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΠΑΠ με τον Νίκο Γκάλη για τη στήριξη του μπάσκετ με αμαξίδιο, θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αμαξίδιο από μέλη της Εθνικής Ομάδας.

To λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είπε: «Για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι συγκινητικό και ταυτόχρονα τιμητικό ένας μύθος του αθλητισμού να βρίσκεται κοντά μας σε μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ευχαριστώ προσωπικά τον Νίκο Γκάλη για την παρουσία του στο Nick Galis hall of fame Game. Πρόκειται για έναν ζωντανό θρύλο που όλοι λίγο πολύ μεγαλώσαμε ή συνυπήρξαμε μαζί του. Το ήθος και η υποδειγματική αφοσίωσή του στον στόχο του κατάφερε να εμπνεύσει και να αποτελέσει πρότυπο για χιλιάδες παιδιά. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αρχικώς σαν χώρα. Ενέπνευσε τη δυνατότητα να φτιαχτούν παντού γήπεδα μπάσκετ και να φιλοξενούνται νέοι-νέες δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτά αλλά και να ευχαριστήσω θερμά γιατί δόξασε την Ελλάδα μέσα από τη δική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό. Κατά την άποψή μου, άλλαξε τον ρου της ιστορίας του αθλητισμού και των ομαδικών αθλημάτων καθώς και της αγάπης που έχει πλέον όλη η Ελλάδα για το μπάσκετ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος με συστηματική δουλειά όλο αυτό το διάστημα, έχει προετοιμάσει τη σχετική εκδήλωση και είμαι σίγουρος ότι αύριο στον Άγιο Θωμά όλοι θα χαρούμε τη δουλειά που έγινε μαζί με τον μεγάλο θρύλο, τον Νίκο Γκάλη!».

Η σκυτάλη των δηλώσεων πέρασε στο τιμώμενο πρόσωπο, τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτές τις μέρες να έχουμε όλοι αγάπη και ειρήνη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλει ώστε να γίνει αυτή η ωραία γιορτή αύριο. Ευχαριστώ τον δήμαρχο, τον κύριο Πατούλη, για τα ωραία λόγια, τον Δημήτρη Παπανικολάου που οργάνωσε αυτό το παιχνίδι. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ, γιατί είναι για καλό σκοπό. Έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ξέρετε ότι είμαι από τους πρώτους που τα υποστηρίζω. Χαίρομαι πολύ για αυτό το σκοπό. Θα γίνει μια πολύ όμορφη γιορτή και όλα θα πάνε ομαλά και όμορφα».




Από την πλευρά του, ο συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, Δημήτρης Παπανικολάου, επισήμανε: «Ευχαριστώ τον Νίκο Γκάλη. Βλέποντάς τον με το πορτοκαλί σακάκι στο Hall of Fame ένιωσα μια ανατριχίλα γιατί μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια. Όταν μιλάω με τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Παπαλουκά και όλα τα παιδιά, νιώθουμε όλοι το ίδιο συναίσθημα το οποίο νιώθω και τώρα. Ο Θοδωρής μου έστειλε μήνυμα και μου είπε: «Και να είχα να λείψω για Χριστούγεννα, φυσικά θα έλθω γιατί αυτός ο άνθρωπος έφτιαξε την ποιότητα της ζωής μας!» Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να του το ανταποδώσουμε. Όλα τα σχολεία, όλα τα γήπεδα έχουν μια μπασκέτα κυρίως χάρη στον Νίκο. Εξάλλου οι παλαιότεροι γνωρίζετε πως κάθε Πέμπτη κόντευαν να πτωχεύσουν τα σινεμά και ερήμωναν οι δρόμοι όταν έπαιζε ο Άρης! Όταν ένας άνθρωπος καθορίζει την αγορά στις δόξες του και επηρεάζει τόσο πολύ μια κοινωνία, πλέον δεν κλείνεται μέσα σε μια μπάλα αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ήλθε αυτή η ιδέα, πολλοί μου είπαν ότι θα αποτύχω, ότι είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρω, όμως έδωσα τα δυνατά μου. Πήγα τρεις φορές στη Θεσσαλονίκη, προσπάθησα να πείσω τον Νίκο ότι γίνεται μια πολύ οργανωμένη προσπάθεια γιατί κουβαλάει μια τεράστια ιστορία κι ένα τεράστιο όνομα. Δεν χωράνε μετριότητες. Εν συνεχεία προσέγγισα τον κύριο Πατούλη, ο οποίος είναι από τις εξαιρέσεις στον δημόσιο τομέα και από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια όπως έπρεπε. Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω και τους υποστηρικτές μας. Θα προσπαθήσουμε να γίνει θεσμός και να το αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο. Ελπίζουμε του χρόνου να βρεθούμε στο… πρώην ΟΑΚΑ και νυν «Νίκος Γκάλης» για κάτι μεγαλύτερο».

Ο επικεφαλής χορηγιών ΟΠΑΠ, Αθανάσιος Βασδέκης, σχολίασε: «Όπως είναι φυσικό, ο ΟΠΑΠ δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την αυριανή γιορτή. Ο ΟΠΑΠ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, στήριζε και στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο Γκάλη για όλα όσα μας έχει προσφέρει μέσα στο παρκέ! Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, παρακολουθήσαμε, θαυμάσαμε, χειροκροτήσαμε και ανατριχιάσαμε μαζί του! Τον ευχαριστώ επίσης για την τιμή που μας έκανε και δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη αφιλοκερδώς να συμμετάσχει στην καμπάνια για τη στήριξη του μπάσκετ με αμαξίδιο. Ένα άθλημα που προσφέρει έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις, πραγματικά αξίζει όλοι μας να παρακολουθήσουμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Νίκο Γκάλη σε ευχαριστούμε πολύ!»

Τέλος, ο Μιχάλης «Μάικ» Φουντεδάκης, υπεύθυνος υλοποίησης της εκδήλωσης, σχολίασε: «Δεσμευόμενοι από τον όρο ότι ο Νίκος Γκάλης δημιούργησε άλλο αίσθημα και άλλο συναίσθημα στον ελληνικό αθλητισμό και επειδή με τον Νίκο μάς συνδέει μία φιλία 15 ετών, έχουμε φτάσει σε ένα πολύ όμορφο σημείο. Η αυριανή διοργάνωση θα είναι ξεχωριστεί και θα συμμετάσχουν αθλητές και από άλλα αθλήματα. Ολυμπιονίκες, μπασκετμπολίστες, ο Ιακωβάκης από το στίβο και καλλιτέχνες που έχουν παίξει μπάσκετ θα είναι εκεί. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν τρεις διαγωνισμοί στα πρότυπα του All Star Game του ΝΒΑ. Θα υπάρχει skill challenge, το σουτ από τη σέντρα και το 3point contest. Σας υποσχόμαστε ότι θα υπάρχουν πολλά happenings, αλλά η μεγάλη έκπληξη θα γίνει στην έναρξη του αγώνα. Να τιμήσουμε τον Γκάλη, τον άνθρωπο που έφτασε τόσο ψηλά όλα τα αθλήματα. Νικ σε ευχαριστούμε».