Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.... ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 54% ΕΝΑΝΤΙ 47% ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ...

Υπέρ της στρατηγικής προσέγγισης πρωτίστως με τις ΗΠΑ και μετά με όλους τους άλλους, δείχνουν να τάσσονται στην πλειονότητά τους οι ...






Υπέρ της στρατηγικής προσέγγισης πρωτίστως με τις ΗΠΑ και μετά με όλους τους άλλους, δείχνουν να τάσσονται στην πλειονότητά τους οι Έλληνες ψηφοφόροι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCΗ.

Πιο συγκεκριμένα, καλούμενοι να απαντήσουν στην ερώτηση «Αυτή την περίοδο, με ποια ή ποιες χώρες θα πρέπει να είναι σύμμαχος η Ελλάδα;», οι συμμετέχοντες «ψηφίζουν» τις ΗΠΑ σε ποσοστό 54%, με τη Ρωσία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 47%, και την Κίνα ακόμη πιο πίσω, στο 39%.




Την πεντάδα των προτιμητέων συμμάχων έρχονται να συμπληρώσουν η Γαλλία (με 36,5%) και η Γερμανία (με 33%).

Το πιο εντυπωσιακό είναι, ωστόσο, ότι ακόμη και στις τάξεις των υποστηρικτών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και παρά την όποια «παράδοση» αντιαμερικανισμού της ελληνικής Αριστεράς αλλά και την παρουσία Τραμπ στην Ουάσιγκτον, η χώρα που προτιμάται ως σύμμαχος (από το 56% των ερωτηθέντων) είναι και πάλι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των υποστηρικτών του κυρίου Μητσοτάκη από την άλλη, το ποσοστό όσων προκρίνουν μια συμμαχία με την Ουάσιγκτον ανεβαίνει στο 75%.

Όσο για τη Γερμανία, αυτή δείχνει να είναι πολύ πιο αγαπητή στους ψηφοφόρους του κυρίου Μητσοτάκη (σε ποσοστό 57,5%) από ό,τι στους ψηφοφόρους του κυρίου Τσίπρα (23,5%) οι οποίοι αντιθέτως δείχνουν να προτιμούν ως σύμμαχο τη Γαλλία (με 48%).


Οι συμμετέχοντες στην έρευνα καταθέτουν επίσης την άποψή τους για την διεθνή θέση της χώρας.

Και στην συντριπτική τους πλειονότητα δηλώνουν πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 71% για τους υποστηρικτές Τσίπρα και στο 92,5% για τους υποστηρικτές Μητσοτάκη.

Μόλις 5,5% των ψηφοφόρων Τσίπρα θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και μόνο το 1% των ψηφοφόρων Μητσοτάκη πιστεύει ότι η χώρα θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη. http://www.tribune.gr