Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΘΕΡΙΖΟΥΝ» ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΦΙΛΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την περιοχή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, τα δεδ...





Αποκαλυπτικά στοιχεία για την περιοχή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, τα δεδομένα για περιοχή είναι αισιόδοξα, καθώς δεν εντοπίζονται κρούσματα. Ειδικότερα, καταγράφηκαν 2 προ 10ετίας! Στον αντίποδα όμως τα αφροδίσια νοσήματα φαίνεται πως «θερίζουν» το Αγρίνιο και μάλιστα παρουσιάζονται σε μικρές ηλικίες, ακόμα και πριν τα 17 και μέχρι 45 – 50 ετών!




«Τα περιστατικά με αφροδίσια νοσήματα είναι πολλά στην περιοχή του Αγρινίου. Έχουν γίνει γνωστά τουλάχιστον 3 σύφιλης, ενώ πολύ συνηθισμένα, σε μορφή επιδημίας είναι τα περιστατικά με έρπει γεννητικών οργάνων και με κονδυλώματα HPV. Κυρίως παρουσιάζονται σε νεαρές ηλικίες, λίγο πριν τα 17 λόγω των πρώτων σεξουαλικών επαφών, καθώς τα παιδία δεν προσέχουν και δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά, ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις μέχρι και 45 – 50 ετών. Τα νεαρά άτομα έχουν άγνοια κινδύνου ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης γενικά από τα ΜΜΕ ή τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία» τόνισε στη «Σ» η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Κωνσταντίνα Γκούρλια.






Ταυτόχρονα, ανησυχητική είναι και η συχνότητα των περιστατικών αφροδίσιων νοσημάτων, καθώς κάθε εβδομάδα οι γιατροί του Αγρινίου αντιμετωπίζουν τουλάχιστον 1 περιστατικό HPV (ιό των κονδυλωμάτων), ενώ τουλάχιστον 1 περιστατικό τον μήνα καταγράφεται από ερπειτική περίπτωση, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί στο Αγρίνιο τουλάχιστον 3 περιστατικά σύφιλης.

«Πρέπει να γίνει ενημέρωση στα νεαρότερα άτομα για τις πρώτες σεξουαλικές επαφές, ενώ πρέπει να εμβολιάζονται σίγουρα για τον ιό HPV. Ο εμβολιασμός αυτός θα τους βοηθήσει πάρα πολύ και τουλάχιστον δεν θα έρθουν σε επαφή με τους καρκινογόνους τύπους του ιού. Έχουν καταγραφεί περιστατικά καρκίνου και στους άνδρες μετά από επαφή όπου προέκυψαν κονδυλώματα, αλλά οι γυναίκες κινδυνεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου που καθαρά η αιτία του είναι ο HPV. Τα παιδιά σιγά – σιγά έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται καθώς υπάρχει και ενημέρωση από τους παιδιάτρους. Είναι βασικό όμως να χρησιμοποιούν προφύλαξη. Το ποσοστό να νοσήσουν είναι μικρό, λιγότερο από 5% από ιό του έρπητα ή από ιό των κονδυλωμάτων, ενώ η προφύλαξη καλύπτει απόλυτα ώστε να μην έρθεις σε επαφή με τον ιό του AIDS» σημείωσε η κ. Γκούρλια, η οποία συμπλήρωσε: «κάποιος που νοσεί από AIDS σημαίνει πως διαθέτει χαμηλή άμυνα και είναι επιρρεπής και στη διάγνωση οποιουδήποτε άλλου ιού. Πάντα όταν υπάρχουν περιστατικά με οποιοδήποτε θετική λοίμωξη πολύ συχνά δίνουμε εντολή να εξεταστούν για AIDS, ακριβώς επειδή ο ασθενής έχει χαμηλή άμυνα, καθώς επίσης όταν υπάρχουν βλάβες στα γεννητικά όργανα τότε υπάρχουν υποψίες και γίνεται γενικός έλεγχος ώστε να αποφευχθεί σύφιλη ή AIDS».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»