Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΜΙΤΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018...!

Με μια συμφωνία για νέες συχνές συναντήσεις των διαπραγματευτών με τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και την εντύπωση ότι τόσο στην Ελ...






Με μια συμφωνία για νέες συχνές συναντήσεις των διαπραγματευτών με τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και την εντύπωση ότι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Σκόπια υπάρχει ένα βελτιωμένο κλίμα για την αντιμετώπιση του ζητήματος του ονόματος, έληξε σήμερα η διήμερη συνάντηση στις Βρυξέλλες.




Ο μεσολαβητής Νίμιτς δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το θέμα της ονομασίας θα μπορούσε να επιλυθεί το επόμενο έτος.

«Μετά από τόσα χρόνια δεν θα υπάρξει ένα μαγικό όνομα. Η λύση θα βρεθεί με πολιτική βούληση και καλή διπλωματία», δήλωσε ο Νίμιτς, επισημαίνοντας ότι ορισμένες από τις μέχρι τώρα προτάσεις θα τεθούν στο τραπέζι, αλλά επιβεβαίωσε ότι δεν υπέβαλε νέα πρόταση σήμερα.

Με άλλα λόγια, ο σημερινός γύρος συνομιλιών για το όνομα στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε μετά από τριετή διακοπή και αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση στις αρχές του νέου έτους ή με συχνές συναντήσεις τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο στη Νέα Υόρκη.

Ο Νίμιτς ανέφερε ότι οι σημερινές συνομιλίες έγιναν σε καλή ατμόσφαιρα και εκτίμησή του ήταν ότι οι κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων θέτουν το θέμα στην κορυφή της ατζέντας τους και σκοπεύουν να εργασθούν για τη βελτίωση των αμοιβαίων σχέσεων.

«Φυσικά, υπάρχουν δυσκολίες και για τις δύο πλευρές, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις επιλύσουμε τους ερχόμενους μήνες», δήλωσε.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε από την Πρίστινα- απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση- ότι η Ελλάδα και τα Σκόπια δεν συναντήθηκαν για να συζητήσουν κάποια νέα ονόματα (όπως βιάστηκαν ορισμένοι),προσθέτοντας ότι αυτές τις ημέρες συζητείται η επιβεβαίωση της επιθυμίας των δύο πλευρών να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος.

(Στοιχεία από sitel.com.mk, mkd.mk)
--
The Hellenic Information Team