Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΖΑΕΦ..

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ αναφέρει ότι ακόμη δεν έχουν διεξαχθεί ουσιαστικές συνομιλίες για το θέμα του ονόματος, αλλά υπάρχει αποφα...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΑΕΦ





Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ αναφέρει ότι ακόμη δεν έχουν διεξαχθεί ουσιαστικές συνομιλίες για το θέμα του ονόματος, αλλά υπάρχει αποφασιστικότητα να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποτελέσει το κύριο θέμα κατά το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.




Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πρίλεπ, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου Κότσο Ανγκιούτσεφ για το θέμα της ονομασίας , ο Ζάεφ είπε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κλήθηκε από τα οικονομικά επιμελητήρια για οικονομικά ζητήματα τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές συνομιλίες με την Ελλάδα μέχρι στιγμής.

«Είμαι δημοκρατικός, σέβομαι κάθε σκέψη. Δεν έχουμε εισέλθει στην ουσία των συνομιλιών με την Ελλάδα και ελπίζω ότι θα το κάνουμε με μια τελική λύση. Πιθανόν, λόγω των διαφόρων απόψεων που παρουσιάζονται στο λαό, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, τους επέτρεψε να σχολιάσουν ανοιχτά. Όσον αφορά ορισμένα ονόματα που ακούστηκαν , οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είμαστε διαφανείς στη διαδικασία, αλλά από τη στιγμή που μεσολάβησαν οι συζητήσεις με τον Μάθιου Νίμιτς, έδειξε ότι υπάρχει αποφασιστικότητα και από τις δύο πλευρές για να ξεπερασθεί το πρόβλημα», είπε ο Ζάεφ.

Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι η λύση θα βρεθεί συζητώντας σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, μεταξύ μας και μεταξύ των πρωθυπουργών.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα αυτό και η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει να πάρει μια ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και να επισημοποιηθεί η αυτόματη πρόσκληση συμμετοχής στο ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση.

(Στοιχεία από kapital.mk)
--
The Hellenic Information Team