Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2017 ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Υπ.Άμυνας Κύπρου κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου Ισραήλ διεξάγονται στην Αν Μεσόγειο. « Κύπρ...







Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Υπ.Άμυνας Κύπρου κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου Ισραήλ διεξάγονται στην Αν Μεσόγειο.





« Κύπρος και Ισραήλ διοργανώνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που άρχισαν την Κυριακή 3 Δεκέμβρη και θα διαρκέσουν ως τις 7 Δεκέμβρη στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος διακρατικής στρατιωτικής συνεργασίας», αναφέρει η εφημερίδα Cyprus Mail.

Είναι η τρίτη φορά που το Ισραήλ και η Κύπρος πραγματοποιούν από κοινού στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο αυτή τη χρονιά.

Μονάδες χερσαίες και αερομεταφερόμενες και το προσωπικό των κυπριακών και ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων συμμετέχει στις ασκήσεις.






Τα γυμνάσια αυτά στοχεύουν στη διατήρηση της ετοιμότητας των δυνάμεων σε έκτακτη περίπτωση έκαι διαδραματίζονται με τη συνεργασία των αεροπορικών δυνάμεων και επίγειων της Κύπρου και Ισραήλ.


To riknews αναφέρει ότι οι ασκήσεις αυτές έχουν τις επωνυμίες «ΙΑΣΩΝ», «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ» και «ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ» και ότι σε ανακοίνωση του Υπ. `Αμυνας τονίζεται πως »οι ασκήσεις διεξάγονται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και σε αυτές συμμετέχουν επίγεια και εναέρια μέσα και προσωπικό των κυπριακών και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. »

Στο παρελθόν πάνω από 500 commandos των ισραηλινών ελίτ δυνάμεων όσο και ελικόπτερα πραγματοποίησαν τον Ιούνιο μια άσκηση εντατική 3 ημερών στο κυπριακό έδαφος.

Το Νοέμβρη ο Υπ.Άμυνας του Ισραήλ και οι ομόλογοί του Ελλάδας και Κύπρου συναντήθηκαν στην Αθήνα για να συζητήσουν την ενίσχυση της τριμερούς στρατιωτικής συνεργασίας στην Α Μεσόγειο.Αυτή ήταν η α΄τριμερής συνάντηση στρατιωτική μεταξύ των 3 αυτών κρατών. Ο ΥΠΕΞ Ισραήλ ο Avigdor Liberman, δήλωσε το Νοέμβρη :


« Η συνεργασία Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ που άρχισε το 2009, αναπτύσεται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.Η συνεργασία εναττικοποιείται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα.»

Τέλος Νοέμβρη 3 πλοία και ένα ελικόπτερο του Ισραήλ συμμετέιχαν σε ασκήσεις του κυπριακού ναυτικού ονόματι « Ασκήσεις ΝΗΡΗΙΣ ».

dimpenews.com