Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟΥΣ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ 3 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ

Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα Μόλις μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη και την αναφορά του στην ανάγκη να ε...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ




Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα


Μόλις μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη και την αναφορά του στην ανάγκη να εκλέγονται και όχι να διορίζονται από την ελληνική πολιτεία οι Μουφτήδες της Θράκης, η κυβέρνηση φρόντισε να ανοίξει κιόλας για τα καλά αυτή τη συζήτηση.




Την ίδια ώρα βέβαια άνθρωποι που ανήκουν στην κυβέρνηση προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «αν τελικά πάμε σε εκλογή των Μουφτήδων αυτό θα γίνει σε συνεννόηση και συζήτηση με τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης».
Αλήθεια, θα το συζητήσουν το θέμα και με τους 120 χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στη Θράκη; Θα ζητήσουν μήπως μέσω κάποιας ειδικής διαδικασίας την άποψη τους για το συγκεκριμένο ζήτημα; Όχι βέβαια, όταν λένε πως θα το συζητήσουν το θέμα με την ίδια τη μειονότητα εννοούν τους εκπροσώπους αυτής, Βουλευτές, Δήμαρχοι κλπ.

Αυτό βέβαια δεν ακούγεται καθόλου παράλογο, αλλά έχει τεράστια σημασία να θυμίσουμε ορισμένα πράγματα. Με ποιους Βουλευτές θα το συζητήσουν αυτό θέμα; Με εκείνους που καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Ψευτομουφτή; Με ποιους Δημάρχους θα το συζητήσουν το θέμα; Με εκείνους που δημόσια δηλώνουν πως «είναι δύσκολο να είσαι ΤΟΥΡΚΟΣ στη Δυτική Θράκη»;
Μα τις θέσεις των μειονοτικών Βουλευτών και των μειονοτικών Δημάρχων για το θέμα των Μουφτήδων, την ξέρουμε όλοι εδώ και χρόνια. Συντάσσονται ανοιχτά με τις θέσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, του οποίου οι παράγοντες εδώ και χρόνια ζητάνε εκλογή και όχι διορισμό των Μουφτήδων στη Θράκη. Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε εκτός από τους νόμιμους Μουφτήδες και τους Ψευτομουφτήδες.

Θεωρώ λοιπόν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χωράνε δικαιολογίες. Και μόνο που ξέρουμε ποιοι μειονοτικοί κύκλοι ζητάνε την εκλογή των Μουφτήδων, και μόνο που θυμόμαστε ποιος έθεσε το θέμα αυτό μόλις πριν από μια εβδομάδα καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση.

Πριν καλά- καλά επιστρέψει στην Τουρκία ο Ερντογάν, Τσίπρας και Καμμένος σπεύδουν να εκπληρώσουν το αίτημα του αυτό για εκλογή των Μουφτήδων. Γιατί; Στους 153 οι 3 κάνουν κουμάντο. Ή μήπως πιστεύετε πως η φράση του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ «έχουμε 4 (3+1) Βουλευτές στη Θράκη» ήταν τυχαία;