Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥΝΝΟΙ ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΙ ΝΑΖΙ.... 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1943: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 848 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ 200 ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ!!!

Τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν 848 κατοίκους των Καλαβρύτων και περίπου 200 ακόμη, από τα γύρω χωριά, πολλά από τα οποία πυρπολούν...





Τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν 848 κατοίκους των Καλαβρύτων και περίπου 200 ακόμη, από τα γύρω χωριά, πολλά από τα οποία πυρπολούν. Τα γεγονότα των Καλαβρύτων αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες θυσίες της Ελλάδας στο βωμό της ελευθερίας, κατά τη διάρκεια της περιόδου της Κατοχής.




Η Σφαγή ήταν τα αντίποινα των Ναζί στην εκτέλεση 77 Γερμανών στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτίσει οι αντάρτες του ΕΛΑΣ λίγες μέρες νωρίτερα. Την εκτέλεση ανέλαβε η 117η Μεραρχία Καταδρομών η οποία στην πορεία από τις παράκτιες περιοχές της Αχαΐας μέχρι τα Καλάβρυτα έκαψαν και περίπου 1.000 σπίτια σε όσα χωριά βρήκαν μπροστά τους. Όταν οι Ναζί καταδρομείς μπήκαν στα Καλάβρυτα, κλείδωσαν τα γυναικόπαιδα στο σχολείο, το οποίο επιχείρησαν να πυρπολήσουν. Παράλληλα, διέταξαν όλους τους άνδρες άνω των 14 ετών να συγκεντρωθούν έξω από το χωριό, όπου τους εκτέλεσαν με ριπές πολυβόλων.