Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ 12 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΕ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρονται με αλιευτικό σκάφος οι 12 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που το ...





Στο νέο λιμάνι Μυκόνου μεταφέρονται με αλιευτικό σκάφος οι 12 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που το βράδυ της Παρασκευής προσάραξε στη βραχονησίδα Τραγονήσι κοντά στη Μύκονο υπό κακές καιρικές συνθήκες.




Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυλλέξουν το πλήρωμα του πλοίου (εννέα Ουκρανούς και τρεις υπηκόους Αζερμπαϊτζάν) από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.

Τα πέντε στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.

Το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου είχε προσαράξει το πλοίο δεν κατάφερε να κάνει την περισυλλογή των ναυτικών οι οποίοι τελικά περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από το αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται προσαραγμένο το φορτηγό πλοίο εξακολουθούν να είναι δυσμενείς ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το LITTLE SEYMA που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.