Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΥΘΜΙΣΗ 120 ΔΟΣΕΩΝ: Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Σαρωτικές αλλαγές φέρνει για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, εφ...

Ρύθμιση 120 δόσεων: Ο μαθηματικός τύπος που ανατρέπει τα πάντα




Σαρωτικές αλλαγές φέρνει για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, τράπεζες, προμηθευτές, αλλά και εργαζόμενους ένας μαθηματικός τύπος που εφαρμόζεται στη ρύθμιση των 120 δόσεων.




Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», επί της ουσίας δεν υπάρχει ρύθμιση 120 δόσεων, αλλά ένας διακανονισμός των χρεών, ο οποίος είναι ανάλογος του εισοδήματος. Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται ότι οι οφειλέτες θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον το 1/3 του ετήσιου εισοδήματός τους για να απαλλαγούν από τα βάρη.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο νέος μαθηματικός τύπος μπορεί να εξηγηθεί μέσα από ένα απλό παράδειγμα: Επαγγελματίας που δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ αλλά χρωστά 18.500 ευρώ στο κράτος, αν κάνει ρύθμιση θα έχει τόκο 5% που θα ανεβάσει την οφειλή στα 23.546 ευρώ και θα μπει στις 120 δόσεις πληρώνοντας 196,21 ευρώ.

Αν έχει εισόδημα 12.500 ευρώ η δόση δεν θα είναι 196,21 ευρώ αλλά ίση με το 1/3 του εισοδήματος εφόσον έτσι βγαίνει μεγαλύτερο ποσό δόσης και άρα ταχύτερη εξόφληση! Με το 1/3 του εισοδήματος η δόση βγαίνει στα 344 ευρώ και το χρέος των 23.546 ευρώ θα εξοφληθεί σε 68 δόσεις.
Ρύθμιση μέσω εξωδικαστικού

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, η εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου αφορά σε οφειλέτες με χρέη που κυμαίνονται από 3.000 έως 50.000 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να διακανονίζονται διά του εξωδικαστικού μηχανισμού, με αίτηση που θα πρέπει να καταθέτει ο εκάστοτε υπόχρεος.

Στη ρύθμιση αυτή, μπαίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι καθώς και επιχειρήσεις που χρωστούν εργοδοτικές εισφορές, αλλά και μισθούς εργαζομένων, ή και αμοιβές προμηθευτών τους.

Επίκειται μια δεύτερη απόφαση που θα πιάνει όσους χρωστούν μόνο στο κράτος, δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία. Και σε αυτή τη ρύθμιση μπαίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις για χρέη από εργοδοτικές εισφορές.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ