Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ... ΡΗΜΑΖΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ...~!!

Μπορεί η ζημιά που προκάλεσε το κύκλωμα στον ΟΣΕ να είναι μέχρι στιγμής στα 10 εκατομμύρια ευρώ, όμως δεν μπορεί να υπολογιστεί το κό...

Κύκλωμα στον ΟΣΕ: Πάνω από 10 εκατομμύρια η ζημιά στο ελληνικό δημόσιο! | Newsit.gr




Μπορεί η ζημιά που προκάλεσε το κύκλωμα στον ΟΣΕ να είναι μέχρι στιγμής στα 10 εκατομμύρια ευρώ, όμως δεν μπορεί να υπολογιστεί το κόστος για τον ίδιο τον οργανισμό που πρόσφατα πουλήθηκε με πολύ χαμηλό τίμημα.




Οι κατηγορούμενοι συνολικά είναι 30 αλλά για κάποιους έχει παρέλθει το αυτόφωρο, κι έτσι οι συλληφθέντες είναι 19 εκα των οποίων οι 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ και οι υπόλοιποι μέλη τριών συμμοριών Ρομά! Μάλιστα από τους 8 ο ένας είναι προιστάμενος υπηρεσίας του ΟΣΕ.

Συνελήφθησαν συνολικά, μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Πέλλα, Θήβα και Λαμία, 19 άτομα μεταξύ των οποίων τα 3 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, που είναι Ρομά, καθώς και 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Η εγκληματική οργάνωση αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς. Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Πως κατάκλεβαν τον ΟΣΕ

Οι ομάδες των Ρομά είναι τρείς και δρούσαν ως εξής: Έρχονταν σε συνεννόηση πριν τους διαγωνισμούς που γίνονταν για εκποίηση παροπλισμένου υλικού. Από ράγες, μέχρι ανταλλακτικά που ήταν στις αποθήκες του ΟΣΕ.

Οι συμμορίες των Ρομά, πλησίαζαν τους υπαλλήλους του ΟΣΕ λέγοντάς τους ότι θα χτυπήσουν τον διαγωνισμό κάτω από την αρχική τιμή για να τον πάρουν πιο φθηνά και την διαφορά την έδιναν στους υπαλλήλους.

Η λεπτομέρεια ήταν ότι αν στην αποθήκη ήταν 6 τόνοι υλικού και έβγαιναν σε διαγωνισμό οι τρείς τόνοι, οι υπάλληλοι «χάριζαν» τους τρεις τόνους στην συμμορία, φυσικά με το αζημίωτο.

Οι μίζες ξεκινούσαν από 100 και έφταναν τις 40.000 ευρώ. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν και παρατσούκλια για τους υπαλλήλους όπως «πιράνχας».

Τις μίζες τις έλεγαν «σαλάμι» και «φυστίκια» και την συμφωνία που έκλειναν «παιχνίδι».

Σημειώνεται ότι στα σπίτια ορισμένων από τους συλληφθέντες υπαλλήλους του ΟΣΕ βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με διακριτικά από βουλγαρική τράπεζα!

Η παρουσίαση της υπόθεσης έγινε σήμερα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέα Αποστολόπουλο και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Ιωάννα Ροτζιώκου.

Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 11 άτομα μεταξύ των οποίων 2 υπάλληλοι του ΟΣΕ και ένας της ΔΕΗ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ