Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ» ΔΗΛΩΣΕ Η ΧΗΡΑ TOY ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΣΟΝΤΕΡΣ ΣΤΟΥΣ TIMES

«Κανένας από εκείνους στη 17Ν δεν έχει δείξει ποτέ καμία μεταμέλεια, ούτε έχει απολογηθεί για το φόνο του συζύγου μου» - Τι παίζουν ...






«Κανένας από εκείνους στη 17Ν δεν έχει δείξει ποτέ καμία μεταμέλεια, ούτε έχει απολογηθεί για το φόνο του συζύγου μου» - Τι παίζουν τα ξένα ΜΜΕ για το θέμα





Αποτροπιασμένη από τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε η χήρα του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς που δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, Χέδερ.


Σε δήλωσή της προς την εφημερίδα Times, η Χέδερ Σόντερς είπε: «Είμαι αποτροπιασμένη από την απελευθέρωση για δύο ημέρες ενός άνδρα που εμπλέκεται στο φόνο του συζύγου μου. Κανένας από εκείνους στη 17Ν δεν έχει δείξει ποτέ καμία μεταμέλεια ούτε έχει απολογηθεί για το φόνο του συζύγου μου».



Φωτογραφία από τις 3 Μαρτίου του 2003 που δείχνει τη Χέδερ Σόντερς, συνοδευόμενη από αστυνομικό, να βγαίνει από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου διεξαγόταν η δίκη της 17Ν


Ο Στίβεν Σόντερς ήταν Βρετανός στρατιωτικός και διπλωμάτης, που έλαβε τον βαθμό του ταξιάρχου και υπηρέτησε μεταξύ άλλων ως στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα. Δολοφονήθηκε στις 8 Ιουνίου 2000 από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», της οποία υπήρξε το τελευταίο θύμα μέχρι την εξάρθρωση της οργάνωσης.

Η είδηση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει παίξει από χθες σε πολλά ξένα ΜΜΕ.




Οι Financial Times γράφουν ότι «ένας τρομοκράτης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη που βγήκε από τη φυλακή για ένα 48ωρο προκάλεσε καταιγίδα διαμαρτυριών από τους Έλληνες πολιτικούς και την κοινή γνώμη κατά της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαίο μέλος της 17 Νοέμβρη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτίει μια σειρά ποινών για τη δολοφονία 11 Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων μεταξύ των ετών 1976 και 2000. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν σχολίασε αμέσως την απόφαση για την 48ωρη αποφυλάκισή του», όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε κριτική για την ανοχή της βίας από τοπικές αναρχικές ομάδες στις πανεπιστημιουπόλεις και στην εναλλακτική γειτονιά Εξαρχείων στη καρδιά της Αθήνας».

Το επίμαχο δημοσίευμα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του πρωτοκλασάτου στελέχους της Ν.Δ, Ντόρας Μπακογιάννη, χήρας του Παύλου Μπακογιάννη, ενός εκ των θυμάτων του Δ. Κουφοντίνα. Οι FT επικαλούνται και τις δηλώσεις του γιου της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη: «Ποτέ δεν έχει μετανοήσει ούτε έχει δείξει κανένα σημάδι τύψης. . . Συνεχίζει να περιφρονεί τη δημοκρατία. Αντί να θεραπεύει πληγές από το παρελθόν, τις βαθαίνει».

Τo Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει πως η διήμερη άδεια του Κουφοντίνα οδήγησε σε μια πολιτική «έκρηξη», κάνοντας αναφορά στις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών.

Υπό τον τίτλο: «Σκάνδαλο στη γειτονική χώρα -Έδωσαν άδεια στον δολοφόνο των Τούρκων διπλωματών», η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στην 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η είδηση αναπαράγεται απ' όλα τα τουρκικά ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά sites, ενώ τα σχόλια κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά της Hürriyet.