Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΑΤΕ ΠΡΟΟΔΟ: ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ Ο JASON ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ... ΑΝΤΙΓΟΝΗ! ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΜΑΤΑ!

Στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου μαζί με το Jason - Αντιγόνη και τον δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο βρέθηκε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί ο Γρ...






Στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου μαζί με το Jason - Αντιγόνη και τον δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο βρέθηκε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, στηρίζοντας το αίτημα του πρώτου να μην διαθέτει ανδρικό ή γυναικείο φύλο. Έτσι, αναμένεται για πρώτη φορά να εκδικαστεί υπόθεση διαγραφής φύλου από ληξιαρχική πράξη γέννησης, αλλά και προσθήκη ονόματος σε ταυτότητα ατόμου που ζητά να αναγνωριστεί ως non binary, δηλαδή που δεν υπάγεται στο δίπολο των φύλων (άρρεν ή θήλυ).




«Από μικρό παιδί δεν ένιωθα ότι ταιριάζω στο φύλο με το οποίο ετεροπροσδιοριζόμουν, δηλαδή το ανδρικό. Ούτε όμως ένιωθα κορίτσι. Η συμπεριφορά, τα γούστα μου, οι ασχολίες μου δεν σχετίζονταν με τα στερεότυπα γύρω από το έμφυλο δίπολο. Μου άρεσε να παίζω με κούκλες. Τώρα πια ντύνομαι με όλων των ειδών τα ρούχα, ακόμη και με φορέματα. Χρησιμοποιώ ουδέτερη αντωνυμία, αλλά και το όνομα Αντιγόνη μαζί με το δοσμένο μου όνομα, συστήνομαι δηλαδή ως εξής: «Είμαι το Jason-Αντιγόνη» λέει σε σχετικό του σημείωμα στο Facebook.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Jason - Αντιγόνη δεν πιστεύει στο δίπολο των φύλων. Η υπόθεση θα συζητηθεί από το ειρηνοδικείο και αναμένεται απόφαση τις επόμενες ημέρας. Ωστόσο, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, αναφέρεται σε δυνατότητα αλλαγής φύλου και ως εκ τούτου δεν φαίνεται να καλύπτει τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Jason - Αντιγόνη κάλεσε όλους όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν το αίτημά του, το οποίο και χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας.

Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος είχε επικροτήσει από το βράδυ της Τρίτης την προσφυγή του Τζέισον - Αντιγόνη στο facebook. "'Άνεση με την ανδρική και γυναικεία φύση του, άνεση με τα θηλυκά κι αρσενικά στοιχεία που κάνουν μια προσωπικότητα όχι άθροισμα των δύο αλλά αυτό το άλλο που γεννιέται απ τη συγκατοίκηση σ ένα σώμα, και το τρίτο και το τέταρτο, οδηγεί το Jason Antigone να ζητήσει αύριο απ το φυσικό του Δικαστή να εμπλουτίσει το "άρρεν" που του έγραψε κάποτε το Ληξιαρχείο με το τίποτε, που σημαίνει πως γεμίζει το κενό που απομένει με το δικό του, το κατά δικό του φύλο και πάει πέρα απ το δεσμευτικό για κάποια όριο του άνδρα και της γυναίκας, γιατί έτσι εκφράζεται πληρέστερα" σχολιάζει μεταξύ άλλων.