Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H ΝΕΟΛΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ... ΑΜΙΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Την απομάκρυνση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης απαιτεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, γ...





Την απομάκρυνση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης απαιτεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για το γεγονός ότι ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.




Με ανακοίνωσή της η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, που έχει διατάξει το αρμόδιο υπουργείο για να εξακριβωθεί τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης, ζητά την καρατόμηση του διευθυντή της σχολικής ομάδας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λάβει άμεσα δράση για το συγκεκριμένο περιστατικό και να απομακρύνει τον εν λόγω διευθυντή. Εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία της χώρας».

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «με βάση αυτή τη διαδικασία, ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, κληρώθηκε σημαιοφόρος του σχολείου του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, στη μαθητική παρέλαση του Σαββάτου ο μικρός Αμίρ δεν κράτησε τη σημαία, αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου.

Ο ίδιος ο διευθυντής έδωσε τη σημαία σε άλλο μαθητή, επικαλούμενος δήθεν την άρνηση του παιδιού να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, κάτι που ο μαθητής και η οικογένειά του διαψεύδουν κατηγορηματικά». Οπως διαπιστώνεται, «ο διευθυντής του σχολείου παρέκαμψε τη νόμιμη διαδικασία, με πραγματική αιτία αποκλειστικά και μόνο την καταγωγή του μικρού Αμίρ.

Τέτοιου είδους κινήσεις καλλιεργούν αισθήματα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, τόσο ανάμεσα στους/τις μαθητές/τριες, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Για εμάς ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο σχολείο οφείλει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, και να τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου. Επιπλέον, η εκπαιδευτική κοινότητα, ως βασικό κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος, οφείλει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των μαθητών/τριών, μακριά από ρατσιστικές αντιλήψεις».

Σύλλογος Γονέων 6ου δημοτικού Δάφνης: Συμπαράσταση στον Διευθυντή




Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού Δάφνης, το οποίο αποφάσισε να δώσει την πινακίδα αντί της σημαίας, στον μικρό Αμίρ απ’ το Αφγανιστάν, παίρνει θέση και δηλώνει τη συμπαράστασή του στον Διευθυντή του σχολείου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αναφέρει ότι εκφράζει τη στήριξή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων, και συγχρόνως ότι «εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την σχολική μας κοινότητα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις.

Το Δ.Σ.»