Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΔ... ΤΟΥΡΚΙΚΟ C-130 ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ..!!!

Φωτογραφίες που ανάρτησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στη σελίδα της στο Facebook, που βρίσκεται κοντά στα Ίμια περισυλλέγοντας ...

Ποιο τουρκικό ελικόπτερο; Τουρκικό C-130 πέταξε πάνω από τα Ίμια (φωτο)





Φωτογραφίες που ανάρτησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) στη σελίδα της στο Facebook, που βρίσκεται κοντά στα Ίμια περισυλλέγοντας πρόσφυγες ναυαγούς, δείχνουν πάνω από τα Ίμια να πραγματοποιεί χαμηλή πτήση τουρκικό C-130.




Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το πρωί της Παρασκευής τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τα Ίμια, σε χαμηλό ύψος -περίπου 30 μέτρα. Από ό,τι φαίνεται όμως δεν ήταν το μόνο τουρκικό που πέταξε.

Κοντά στα Ίμια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλολίμνου βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού καθώς βυθίστηκε ξύλινο πλοιάριο με πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Άγκυρα αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή και αυτός ήταν ένας από τους λόγους, μεταξύ άλλων, που «σηκώθηκε» το ελικόπτερο.

Από ό,τι βλέπουμε όμως στις φωτογραφίες, εκτός από ελικόπτερο πέταξε και τουρκικό C-130 ενώ κοντά στα Ίμια βρίσκεται και σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής. Πιο πίσω, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διακρίνεται και τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Νωρίτερα το διασωστικό σκάφος Zeta της ΕΟΔ είχε ολόγυρά του μόνο τουρκικά περιπολικά.


tribune.gr