Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ ΚΙ ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΡΥΟ - ΕΞΠΡΕΣ ΜΕ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

Για ακόμη λίγο θα μας απασχολήσουν οι βροχές που όμως δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών, επισημαίνει ο μετεωρολόγος ...






Για ακόμη λίγο θα μας απασχολήσουν οι βροχές που όμως δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών, επισημαίνει ο μετεωρολόγος

Κρύο και χειμωνιάτικες θερμοκρασίες, που όμως θα διαρκέσουν πολύ λίγο, προβλέπει για την ερχόμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.





Όπως γράφει στο προφίλ του στο facebook, την Δευτέρα θα βρέχει σταδιακά σε όλη τη χώρα, χωρίς όμως τα φαινόμενα να έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών. Παράλληλα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, πολύ ισχυρούς τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ήδη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.




Παράλληλα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, στη βόρεια Ελλάδα, από το πρωί της Δευτέρας, θα πέσει και χιόνι, με χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Μακεδονία από το ύψος των 700 μέτρων. Οριακή φαίνεται να είναι η κατάσταση για την πόλη της Φλώρινας, όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Το κρύο θα διατηρηθεί και την Τρίτη, όμως τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα βοηθήσουν τον υδράργυρο να ανέβει, ενώ όπως σημειώνει ο κύριος Καλλιάνος, «δεν αναμένεται κάτι σημαντικό να μας απασχολήσει την προσεχή εβδομάδα».

Αναλυτικά η πρόβλεψή του:

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΠΡΕΣ ΚΡΥΟ

Δυστυχώς αλλά μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα συνεχόμενων καταιγίδων, ο απολογισμός είναι οι 19 νεκροί, οι αγνοούμενοι, οι πλημμύρες αλλά και οι πολλές καταστροφές σε καλλιέργειες και περιουσίες. Δυστυχώς αλλά ήταν δυνατό το "χτύπημα" των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών που μας προσέγγισαν από τα δυτικά.

Πλέον η καιρική κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί αλλά για ακόμη λίγο θα μας απασχολήσουν οι βροχές που όμως δεν θα έχουν την ένταση των προηγούμενων ημερών.

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΦΕΡΝΕΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Όπως θα δείτε και στον 1ο προγνωστικό χάρτη Ελλάδος, αν εξαιρέσουμε τις ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός μέσα στη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι, τόσο στο Ιόνιο, όσο στα ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίο, κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές. Πιο δυνατά φαίνεται ότι θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των Δωδεκανήσων, όπου εκεί θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

ΒΡΟΧΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρωί της Δευτέρας θα βρέξει τοπικά και κατά βάση ασθενώς στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αττική οι βροχές θα κάνουν την εμφάνιση τους λίγο αργότερα, δηλαδή προς τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας με ένα "πέρασμα" που θα απασχολήσει αρκετές περιοχές του νομού.

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας φαίνεται ότι θα στραφούν παντού οι άνεμοι σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά. Έτσι, στο ιόνιο θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα αγγίζουν ακόμη και τα 8 μποφόρ αντίστοιχα κυρίως στα κεντρο-ανατολικά τμήματα του.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ο λευκός επισκέπτης θα κάνει την εμφάνιση του στη βόρεια Ελλάδα, από το πρωί της Δευτέρας, με χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Μακεδονία από το ύψος των 700 μέτρων. Οριακή φαίνεται να είναι η κατάσταση για την πόλη της Φλώρινας σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις. Εκτιμώ πως το χιονόνερο είναι σίγουρο για εκείνες τις περιοχές, όμως δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα.

Πάνω από τα 650-700 μέτρα θα χιονίσει τοπικά και για λίγη ώρα και σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας. Πρόσκαιρα στη Θράκη, προς το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα σε σχέση με τη Μακεδονία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα εκδηλωθούν και σε αρκετές από τις υπόλοιπες κεντρικές (κυρίως) ηπειρωτικές περιοχές τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1200 περίπου μέτρα.







Η ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΛΙΓΟ

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν από τις Βαλκανικές περιοχές, θα εισέλθουν στη βόρεια Ελλάδα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη κεντρική, βόρεια και βορειοανατολική χώρα κυρίως από το βράδυ της Δευτέρας και προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια του πρωινού της Τρίτης, θα είναι αυτές που αναγράφονται στον 2ο προγνωστικό χάρτη.

Για παράδειγμα, στα βόρεια ορεινά-ημιορεινά, το πρωί της Τρίτης, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει ακόμη και στους -4 βαθμούς κελσίου.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Μετά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης που θα επικρατήσει σχετικό κρύο (έως πολύ κρύο στα βόρεια) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, από εκεί και στη συνέχεια, οι καιρικές συνθήκες θα ομαλοποιηθούν, μιας και δεν αναμένεται κάτι σημαντικό να μας απασχολήσει την προσεχή εβδομάδα. Ίσα ίσα που η θερμοκρασία σταδιακά θα τραβήξει την ανηφόρα και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα γίνουν πολύ μεγάλα.

Καλή προσεχή εβδομάδα σε όλες και όλους σας