Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ; ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ

Απίστευτες προκλήσεις από τους Τούρκους με αφορμή ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες – Τα αεροσκάφη με την ημισέληνο πέταξαν σε...






Απίστευτες προκλήσεις από τους Τούρκους με αφορμή ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες – Τα αεροσκάφη με την ημισέληνο πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα Ίμια – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις




Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στο ανατολικό Αιγαίο, με τους Τούρκους να αμφισβητούν ανοιχτά και με κάθε ευκαιρία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, οι Τούρκοι από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να… παρενοχλούν ελληνικά σκάφη τα οποία επιχειρούσαν τη διάσωση μεταναστών από ξύλινο σκάφος που βυθιζόταν ανοιχτά της Καλολίμνου.

Στις 07:00 το πρωί, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά από ναυάγιο.

Η περιοχή άρχισε να… παίρνει φωτιά! Στις 07:59, μία μόλις ώρα μετά το πρώτο περιστατικό, τουρκικό ελικόπτερο, τύπου ΑΒ 412, πέταξε πάνω από τα Ίμια, σε ύψος μόλις 100 ποδιών και στη συνέχεια εξήλθε του FIR Αθηνών.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και αργότερα… στις 09:41 και πάλι ελικόπτερο ιδίου τύπου πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων σε ύψος 800 ποδιών και εξήλθε ξανά με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια.

Φωτογραφίες που ανάρτησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που βρίσκεται κοντά στα Ίμια, δείχνουν να πραγματοποιεί χαμηλή πτήση και ένα τουρκικό αεροσκάφος CΝ-235.



Από ό,τι βλέπουμε όμως στις φωτογραφίες, εκτός από ελικόπτερο και αεροπλάνο, κοντά στα Ίμια βρίσκεται και σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής. Πιο πίσω, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διακρίνεται και τουρκικό πολεμικό πλοίο.



Νωρίτερα το διασωστικό σκάφος Zeta της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είχε ολόγυρά του μόνο τουρκικά περιπολικά.


Σημειώνεται ότι η Καλόλιμνος είναι ένα από τα 18 νησιά που αμφισβητεί η κεμαλική Τουρκία η οποία θεωρεί ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν τα «παρέδωσε» στην Ελλάδα το 2004!





Η Άγκυρα είχε καιρό να «εμφανιστεί» στα Ίμια και η σημερινή ενέργεια σίγουρα συνδέεται με την ελληνοαιγυπτιακή άσκηση «Μέδουσα» που διεξάγεται στην περιοχή της Ρόδου.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν περισυλλεγεί και διασωθεί μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες νότια νοτιανατολικά της Καλόλιμνου, ενώ το πρωί ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή η σορός μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα οι διασωθέντες είναι 10 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδάκι.

Ένας από τους ανθρώπους που διασώθηκαν δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 22 ως 24 άτομα.

newsbomb.gr