Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑΣ

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες από την καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική, με κλιμάκιο εξειδικευμένων ψυχολόγων και κο...





Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πληγέντες από την καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική, με κλιμάκιο εξειδικευμένων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, πρόκειται να παρέχει το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), εποπτευόμενος οργανισμός του υπουργείου Εργασίας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.




Η κινητή ομάδα του ΕΚΚΑ εγκαταστάθηκε, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο της Νέας Περάμου και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή. Τα στελέχη του ΕΚΚΑ θα έχουν καθημερινή παρουσία, για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να βοηθήσουν τον πληγέντα πληθυσμό να διαχειριστεί το μετατραυματικό στρες και τα συναισθήματα φόβου, θλίψης, πένθους που ακολουθούν της καταστροφής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σκοπός της παρουσίας του ΕΚΚΑ είναι να συνδράμει, με την εμπειρία του, στην αντιμετώπιση κρίσεων, στην προσπάθεια επιστροφής των κατοίκων στην καθημερινότητά τους.

Για ψυχολογική στήριξη δια τηλεφώνου ή και περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Τηλεφωνική Γραμμή 'Αμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197.

amna.gr