Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΗΜΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ...» ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ...

«Απόγνωση» είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους κατοίκους των πλημμυρόπληκτων περιοχών της δυτικής Αττικής, την επόμενη μέρα της φονικ...






«Απόγνωση» είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους κατοίκους των πλημμυρόπληκτων περιοχών της δυτικής Αττικής, την επόμενη μέρα της φονικής θεομηνίας.




Η νέα μέρα αποκάλυψε σκηνικό βιβλικής καταστροφής, με καταστήματα και ισόγεια σπίτια βυθισμένα σε τόνους λάσπης.

Κάτω από έναν βαρύ ακόμα ουρανό και υπό την απειλή μια νέας βροχόπτωσης, οι κάτοικοι στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, παλεύουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους. Με φτυάρια και φαράσια απομακρύνουν τη λάσπη, με αντλίες και κουβάδες τα νερά, που λίμνασαν καταμεσής των ακινήτων τους.

Ένα αυτοκίνητο «καρφωμένο» μπροστά στον κινηματογράφο «Άστρον» κι ένα άλλο μέσα σε μια σχολή πολεμικών τεχνών, θυμίζουν την ορμητικότητα του χειμάρρου, που στο πέρασμά του «θέρισε» 15 ζωές και κατάπιε περιουσίες.

Τις ώρες αγωνίες που βίωσε σπίτι της περιγράφει στην κάμερα μία από τις γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν. «Ήμουν από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 πάνω στο νεροχύτη», λέει η γυναίκα, εξηγώντας πώς προσπαθούσε να σωθεί. Για τρεις ολόκληρες ώρες φώναζε τους γείτονες να τη βοηθήσουν, μέχρι που «ένα παλικάρι» την πήρε στο χέρι. Φανερά ταλαιπωρημένη, η γυναίκα θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της. «Τώρα δεν μπορούσαμε άλλο. Θέλω το σπίτι μου, θέλω τα παιδιά μου», λέει.