Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ... ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ «ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ

Αθήνα, κέντρο. Κυριακή, 8 η ώρα το πρωί. Η πόλη ήσυχη και ήρεμη. Το μόνο που ακούγεται είναι τα τσαρούχια, καθώς το άγημα των Ευζώνων ...




Αθήνα, κέντρο. Κυριακή, 8 η ώρα το πρωί. Η πόλη ήσυχη και ήρεμη. Το μόνο που ακούγεται είναι τα τσαρούχια, καθώς το άγημα των Ευζώνων ανεβαίνει στην Ακρόπολη για την έπαρση της σημαίας. Μετά ακούγεται η μπάντα με τον Εθνικό Ύμνο και ο ήχος από τον κρίκο της ελληνικής σημαίας να χτυπά στον σιδερένιο ιστό, καθώς ανεβαίνει.




«Είναι ένα συναίσθημα πάρα πολύ δύσκολο να περιγραφεί, πάρα πολύ ιδιαίτερο και για τους ίδιους Εύζωνες, αλλά και για μένα. Τούς ακολούθησα ξανά, τουλάχιστον 35 φορές», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ, καθώς θυμάμαι την πρώτη και όσες ακόμη φορές ακολούθησε το άγημα των Ευζώνων, που ανέβαινε στην Ακρόπολη για την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Η διαπιστευμένη στο Προεδρικό Μέγαρο φωτογράφος, ξεκίνησε τον Μάιο του 2013 ένα οδοιπορικό, που διήρκεσε τρία χρόνια, για να καταγράψει την καθημερινότητα των Ευζώνων, του παγκοσμίως αναγνωρίσιμου σώματος του Ελληνικού Στρατού. Με το φακό της, απαθανάτισε περισσότερες από 13.000 στιγμές των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς, καθώς υπηρετούσαν το αξιώμά τους, αλλά και πιο ανθρώπινες στιγμές τους.

Αποτέλεσμα του οδοιπορικού ήταν ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR