Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΙΜΙΑ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΣΕ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ...!!!

Για νέο επεισόδιο στα Ίμια ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan. ...

Τουρκικοί «ψευτοτσαμπουκάδες» στα Ίμια: Προσπάθησαν να στήσουν νέο θερμό επεισόδιο




Για νέο επεισόδιο στα Ίμια ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής «μπλόκαραν αντίστοιχα δύο σκάφη του ελληνικού λιμενικού, καθώς τα τελευταία προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα Ίμια».




«Η τουρκική Ακτοφυλακή εντόπισε τις κινήσεις των ελληνικών σκαφών προερχόμενα από την Κω και την Κάλυμνο και επενέβησε ταχύτατα προκειμένου να απαγορεύσει την προσέγγιση της βραχονησίδας στους Έληνες, με αποτέλεσμα αναγκασθούν να αποσυρθούν στην Ψέριμο και την Καλόλιμνο», αναφέρει το σχετικό άρθρο.

«Στη συνέχεια η τουρκική Ακτοφυλακή συνέχισε να φρουρεί τα Ίμια σε απόσταση 5 έως 10 μέτρων», ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι Έλληνες ψαράδες που αποπειράθηκαν αργότερα να πλησιάσουν τη βραχονησίδα επίσης εκδιώχθηκαν από τα τουρκικά σκάφη.

Στο ίδιο ρεπορτάζ το τουρκικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι στις 4 Νοεμβρίου, με αφορμή το ναυάγιο ενός σκάφους που μετέφερε μετανάστες  κοντά στα Ίμια, ελληνικά και τουρκικά σκάφη είχαν βρεθεί πολύ κοντά στη βραχονησίδα.

Υπενθυμίζουμε ότι πράγματι τις εν λόγω ημέρες αποκαλυπτικές ήταν οι εικόνες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από βίντεο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και είχαν για ακόμη μια φορά καταδείξει τη σαφή πρόθεση των γειτόνων να στήσουν «θερμό» επεισόδιο, στο πρότυπο των όσων είχαν συμβεί τον Ιανουάριο του 1996 στην ίδια περιοχή και βεβαίως να αμφισβητήσουν, για ακόμη μία φορά, ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.


newsbomb.gr