Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η πακιστανική αστυνομία συγκρούεται με σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές οι οποίοι έχουν αποκλείσει εδώ και δύο εβδομάδες οδικές αρτηρί...









Η πακιστανική αστυνομία συγκρούεται με σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές οι οποίοι έχουν αποκλείσει εδώ και δύο εβδομάδες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο Ισλαμαμπάντ.




Όπως αναφέρει το Reuters δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων και αστυνομικών, και πολλοί έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πακιστανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους ισλαμιστές υπάρχουν τέσσερις νεκροί, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει η πλευρά της αστυνομίας. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε αφού δέχθηκε μια πέτρα στο κεφάλι. Τουλάχιστον 190 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 137 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Η κυβέρνηση καλεί τον στρατό

Η κυβέρνηση του Πακιστάν απευθύνθηκε στις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουν την τάξη στο Ισλαμαμπάντ, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών.

"Η κυβέρνηση εξουσιοδοτεί την ανάπτυξη ενός επαρκούς αριθμού στρατιωτών των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων για να συνδράμουν τις πολιτικές δυνάμεις, (ώστε να) τηρηθεί η τάξη στην περιοχή του Ισλαμαμπάντ από την 25η Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας", επισημαίνεται σε ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε από τις διοικητικές αρχές του Ισλαμαμπάντ.

Περί βλασφημίας...

Η ένταση ξεκίνησε όταν πριν από δύο εβδομάδες μέλη του σκληροπυρηνικού ισλαμιστικού κόμματος Tehreek-e-Labaik, το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στην πολιτική σκηνή της χώρας, άρχισαν να αποκλείουν τις οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στην πρωτεύουσα, ζητώντας την αποπομπή του υπουργού δικαιοσύνης, Zahid Hamid, τον οποίον κατηγόρησαν για βλασφημία επειδή προωθεί αλλαγές στη νομοθεσία περί βλασφημίας.






Προσπάθεια εισβολής στο σπίτι υπουργού




Σήμερα το πρωί οπαδοί του Tehreek-e-Labaik προσπάθησαν να εισβάλουν στην οικία του Hamid, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν ζημιές στην είσοδο της κατοικίας. Την ώρα που έλαβε τόπο το περιστατικό, τόσο ο υπουργός όσο και η οικογένεια του δεν βρισκόντουσαν στο σπίτι.

Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με το τελεσίγραφο της κυβέρνησης για αποχώρηση των διαδηλωτών ως την Πέμπτη πυροδότησε την αντίδραση των αρχών για βίαιη καταστολή των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, περίπου 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν στα σημερινά επεισόδια.

"Μαύρο" στα κανάλια

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το cnn.com, η ρυθμιστική αρχή ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης απαίτησε από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να σταματήσουν τη μετάδοση από τον τόπο των διαδηλώσεων. Η εν λόγω κρατική υπηρεσία ζήτησε και από τους τοπικούς σταθμούς να επιστρέψουν στο κανονικό τους πρόγραμμα, ενώ μόνο η κρατική τηλεόραση PTV συνέχισε απρόσκοπτα το πρόγραμμά της, αν και ουδέποτε μετέδιδε πληροφορίες από τις διαδηλώσεις.

ΥΠΕΣ: Πρόκειται για συνωμοσία

Το κόμμα Tehreek-e-Labaik είναι ένα από τα δύο πιο φανατικά θρησκευτικά πολιτικά κινήματα που εμφανίστηκαν τους προηγούμενους μήνες και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές, αν και δεν αναμένεται να κερδίσει την πλειοψηφία.

Ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών, Ahsan Iqbal, δήλωσε από την πλευρά του πως οι διαδηλώσεις είναι μέρος ενός σχεδίου αποδυνάμωσης και ανατροπής της κυβέρνησης, δηλαδή του κόμματος του αποπεμφθέντος πρωθυπουργού Nawaz Sharif, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες μη δηλωθέντος εισοδήματος.


capital