Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΕΞΙΚΑΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ!

Το αφεντικό ενός μεξικανικού καρτέλ δολοφονήθηκε μέσα στο χειρουργείο όπου υποβαλλόταν σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξ...




Το αφεντικό ενός μεξικανικού καρτέλ δολοφονήθηκε μέσα στο χειρουργείο όπου υποβαλλόταν σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξει πρόσωπο και δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό ανακοίνωσαν την Παρασκευή (03.11.2017) οι αρχές στην Πουέμπλα, μια Πολιτεία του κεντρικού Μεξικού.
Ένοπλοι εισέβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην κλινική όπου χειρουργείτο ο Χεσούς «Ελ Καλίμπα» Μαρτίν και τον εκτέλεσαν μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους.

Έκανε πλαστική για να μην μπορεί να αναγνωριστεί




Ο Μαρτίν υποβαλλόταν «σε σειρά επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής για να αλλάξει την όψη του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα» ώστε να μην μπορεί πλέον να αναγνωριστεί, εξήγησαν οι δικαστικές αρχές της Πολιτείας σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα. «Το ιατρικό προσωπικό που εμπλεκόταν αντιμετωπίζει έρευνα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Μαρτίν καταζητείτο από τις αρχές που υποπτεύονταν ότι μεταξύ άλλων ηγείτο μιας ομάδας κακοποιών που έκλεβε καύσιμα από πετρελαιαγωγούς και τα μεταπωλούσε στη μαύρη αγορά.

Αυτή η επικίνδυνη, αλλά κερδοφόρα δραστηριότητα χαρακτηρίζεται μια από τις σημαντικότερες μάστιγες που συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, μετά τη διακίνηση ναρκωτικών.

Λουτρό αίματος σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών




Τη Δευτέρα στην Πολιτεία Πουέμπλα σημειώθηκε ένα λουτρό αίματος, καθώς δώδεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν, πιθανότατα, σύμφωνα με τις αρχές, σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων στις τάξεις του καρτέλ του οποίου ηγείτο ο Χεσούς Μαρτίν.

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο χωριό Τλαλτενάνγκο, σε ένα αγρόκτημα όπου οι αρχές ανακάλυψαν σωλήνες, βαλβίδες και αντλίες που χρησιμοποιούνταν για την κλοπή καυσίμων από αγωγούς πετρελαίου, καθώς και τρία κλεμμένα αυτοκίνητα.

Άλλα τρία θύματα κατά τα φαινόμενα ήταν διερχόμενοι που βρέθηκαν μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές.

Οι αρχές εκτιμούν ότι την επίθεση διέπραξαν ακόλουθοι ενός άλλου ηγετικού στελέχους του ίδιου καρτέλ, του «Ελ Έρβινγκ», που θεωρείτο ισόβαθμος του Μαρτίν στη συμμορία.

Η Πουέμπλα χαρακτηρίζεται εστία της κλοπής καυσίμων στο Μεξικό, μιας δραστηριότητας που διογκώνεται στη χώρα κι έχει στοιχίσει στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex 2,4 δισεκ. δολάρια από το 2010, κατά υπολογισμούς της ίδιας.